Με σοβαρά προβλήματα βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και λίγες ώρες ο δήμος Βιάννου εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης που δεν λέει να σταματήσει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Οι δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια και τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμα τους.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες από την εφημερίδα «Ηχώ της Βιάννου» ένα ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο κοντά στο Κέντρο Υγείας παρασύρθηκε από τα νερά, έκλεισε τη ροή των όμβριων σε χείμαρρο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν 2 με 3 σπίτια στην Ανω Βιάννο.

viannos4

Επίσης μπροστά στο δημαρχείο που είναι σταθμευμένα οχήματα του δήμου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς τα νερά έχουν παρασύρει πολλά φθαρτά υλικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής κ. Παύλο Μπαριτάκη που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη τα προβλήματα είναι μεγάλα. Το οδικό δίκτυο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές ενώ δεν είναι λίγες οι καλλιέργειες οι οποίες έπεσαν θύματα του καιρού.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βιάννος

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το Οροπέδιο Λασιθίου μία άλλη περιοχή ευάλωτη στις άσχημες καιρικές συνθήκες, πλημμύρες λόγω υπερχείλισης ποταμού και σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις είναι κάποιες από τις συνέπειες του καιρού.

Οι κάτοικοι μιλούν για σοβαρά προβλήματα ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η κατάσταση μπορεί και να χειροτερέψει.

oropedio2_1