Ο Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους της Super League, της ΕΠΟ και της Football League την πρόθεσή του για επ’αόριστον αναβολή των ελληνικών πρωταθλημάτων.
Μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό θα προβεί στην επίσημη ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που φέρνει προ των ευθυνών τους όλους τους ελληνικούς συλλόγους και τους προέδρους αυτών.

Τα τρία μέτρα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θέτει ως βάση για τις όποιες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τρία μέτρα:

α) Κάμερες σε όλα τα γήπεδα.

β) Ηλεκτρονικό εισιτήριο.

γ) Αντικατάσταση των συνδέσμων οπαδών με λέσχες

Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Super League Γιώργο Μποροβήλο, τον πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη και τον γ’ αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Τοπολιάτη, αφού απουσιάζει στο εξωτερικό ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης, οι οποίοι άκουσαν προσεκτικά όσα τους μετέφερε ενώ κατέθεσαν και οι ίδιοι την άποψή τους για μέτρα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν θετικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται ότι θα μελετηθούν και συζητηθούν άμεσα.

Κοντονής: «Ανακοινώνεις μετά την συνάντηση με τον Τσίπρα»

Μετά τις συναντήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Superleague και της Football League, ο Υφυπουργός Αθλητισμού προέβη στην εξής δήλωση: «Εξέθεσα στους εκπροσώπους του ποδοσφαίρου τη δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας, όπως κατ΄ επανάληψη είχα πει στους παράγοντες του ποδοσφαίρου και όπως και εκείνοι είχαν συμφωνήσει μαζί μας. Στις 5 το απόγευμα θα συναντηθώ και με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και στις 6 θα συναντηθώ με τον πρωθυπουργό. Αμέσως μετά θα γίνουν οι ανακοινώσεις».

Μποροβήλος: «Η αναστολή δεν είναι λύση»

Με γραπτή δήλωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Μποροβήλος τόνισε ότι η επ” αόριστον αναστολή δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου:

«Με νηφαλιότητα και σύνεση και με την ευθύνη του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της Super League, οφείλω να επισημάνω ότι στόχος της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου είναι να βρεθούν λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και όχι να μετατοπίζουμε χρονικά τα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, προκειμένου να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του τρέχοντος Πρωταθλήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

Στην πρόθεση του υφυπουργού για την επ’ αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League, τόνισα ότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας φίλαθλος και πολίτης της χώρας δεν πιστεύει ότι με την αναστολή του Πρωταθλήματος θα λυθούν προβλήματα της βίας, της καχυποψίας, της απαξίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκα στον υφυπουργό Αθλητισμού την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας.

Η εφαρμογή των νόμων, η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, η συνεργασία, ανοιχτή και ειλικρινής όλων των φορέων, μπορεί να δώσει «ανάσα» στο ποδόσφαιρο και στην Κοινωνία.

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα ενημερώσω τα Μέλη για τα καίρια ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Κοντονής και που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις λέσχες φιλάθλων και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δεν εθελοτυφλώ. Οι ευθύνες του Ποδοσφαίρου είναι υπαρκτές. Έχουμε και εμείς, οι ΠΑΕ, οι παράγοντες, ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως μέσα από το διάλογο και την εφαρμογή των νόμων να βρούμε ουσιώδεις λύσεις που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας»

Τοπολιάτης: «Σκληρότερες οι ποινές για τις ομάδες»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, καταδίκασε τα γεγονότα: «Ως ΕΠΟ καταδικάζουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στον υφυπουργό και συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα. Η διακοπή θα αγγίξει όλα τα πρωταθλήματα. Εμείς του είπαμε ότι συμφωνούμε πως θα έπρεπε να ήταν σκληρότερες οι ποινές για τις ομάδες».

Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τα χθεσινά γεγονότα στη Σούπερ Λίγκα, απάντησε: «Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα χθεσινά, ό,τι έχει βγει στα ΜΜΕ».

Ο Σταύρος Κοντονής θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στις 18:00 και μετά θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.