Σε «αιμορροϊκό σοκ από τραύμα στο δεξιό επικάρπιο», όπως μνημονεύεται στην ιατροδικαστική έκθεση, αποδίδεται ο θάνατος του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη ο οποίος είχε εξαφανισθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και βρέθηκε το πρωί της Κυριακής νεκρός.

Η σορός του 20χρονου φοιτητή εντοπίστηκε λίγο πιο μακριά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που είναι κοντά στη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και στη Γαλακτοκομική Σχολή στην οποία φοιτούσε (η απόσταση είναι γύρω στα 800 μέτρα). Η σορός εντοπίστηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί της Κυριακής από ένα ζευγάρι που έκανε βόλτα στην περιοχή. Αμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιδιαδάκης, που έσπευσε επιτόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του. «Είχαμε μία ελπίδα. Ήρθε το χειρότερο», μπόρεσε μόνο να πει ο θείος του αδικοχαμένου φοιτητή από το Ρέθυμνο. Σημειώνεται ότι ο θείος του παιδιού το αναγνώρισε από τα ρούχα του, καθώς η σορός του βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 38 δραματικών ημερών αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν περάσει και ερευνήσει την περιοχή που βρέθηκε το πτώμα τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς όμως να εντοπίσουν το παραμικρό στοιχείο. Πάντως, όπως είπε ο ιδιωτικός ερευνητής που είχε βάλει η οικογένεια να ερευνήσει την υπόθεση μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, τα πρώτα ευρήματα, χωρίς να επιβεβαιώνονται βέβαια, δείχνουν ότι η σορός του παιδιού βρισκόταν εκεί επί πολλές ημέρες.