Νέα παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα έκανε την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ.
Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης της καγκελάριου με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο και της σύσκεψης κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από την κα. Μέρκελ να εντείνει τις προσπάθειες ώστε «να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα», να μην διαταραχθεί η συνοχή της ευρωζώνης και να βρεθούν οι κατάλληλοι τρόποι ώστε να επιστρέψει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Πρόκειται για τη δεύτερη ηχηρή παρέμβαση του Μπάρακ Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας που ζητεί ρεαλιστική λύση, βάζοντας ξανά το θέμα της ανάπτυξης στο τραπέζι.

Είναι προφανές ότι ο Λευκός Οίκος ανησυχεί με την εντεινόμενη κρίση στην ευρωζώνη και φοβάται ότι οι κλυδωνισμοί μπορεί να επεκταθούν και να δυσκολέψουν και την αμερικανική οικονομία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ικανοποιείται το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.