Στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κοντά στην εκκλησία της Παναγίτσας, σε μικρή απόσταση από το Δρομοκαΐτειο, εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής η Βίκυ Σταμάτη, η οποία οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύζυγος του Aκη Τσοχατζόπουλου, που είχε αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη, επικοινώνησε μέσω τρίτου ατόμου με τις εισαγγελικές Αρχές, εκφράζοντας την επιθυμία να παραδοθεί και αναφέροντας και το σημείο όπου βρισκόταν.

Ενημερώθηκε η αστυνομία και μετέβη περιπολικό, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε τη Βίκυ Σταμάτη στα σκαλιά της Εκκλησίας της «Παναγίτσας» πίσω από το Δρομοκαΐτειο.

Παράλληλα, υπήρξε και τηλεφώνημα στην Αμεση Δράση από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι έξω από την εκκλησία είδε μια γυναίκα που έμοιαζε στη Β.Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Σταμάτη βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκφράζει την επιθυμία να έρθει σε επαφή με το παιδί της.

Στο Χαϊδάρι μετέβη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να γίνει και επίσημα η αναγνώριση της κρατούμενης που απέδρασε.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης από το δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη.

Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδρασή της έχει διατάξει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένο σχέδιο.

Χθες, Πέμπτη, λίγες ώρες μετά την απόδρασή της, συνελήφθησαν τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν την ευθύνη της φύλαξης της κ. Σταμάτη, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κατά τον έλεγχο που έγινε στο δωμάτιο, μετά την απόδραση, βρέθηκε σημείωμά της, στο οποίο η Βίκυ Σταμάτη κατηγορεί τους δικαστές για την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής της. Μεγάλο μέρος του κειμένου, πάντως, είναι ακατάληπτο.
Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η Βίκυ Σταμάτη μιλώντας μέσα από το Δρομοκαϊτειο, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να κάνει κακό στον εαυτό της, λέγοντας: «Η ζωή που κινδυνεύει από λεπτό σε λεπτό από τα ίδια μου τα χέρια».

Ο 8χρονος γιος της Βίκυς Σταμάτη και του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται στο χωριό Ζέλι Φθιώτιδας μαζί με τον παππού και τη γιαγιά του, όπως προέκυψε από κατ” οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης οι αρχές.