Συγκλονίζει η έκκληση της μικρής Ραφαέλας από την Καλαμπάκα, Αντιγόνης Γάτου, για να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια στη μεταφορά της μικρούλας για θεραπεία στο εξωτερικό. Ήδη γίνεται μία προσπάθεια και υγκεντρώνονται ηλεκτρονικά υπογραφές. «Υπογράψτε κ προωθήστε να σωθεί το παιδί μου σας εκλιπαρώ…» απευθύνει έκκληση προς όλους και συγκινεί. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε την υπογραφή μας εδώ.

Τι αναφέρεται στο ψήφισμα

Κον Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων.: ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΑΦΑΕΛΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!

Τα βάσανα φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό για την μικρή Ραφαέλα. Πέραν των σοβαρών ιατρικών θεμάτων που αντιμετωπίζει μήνες τώρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, έχει και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να προσπελάσει.

Μια ελλιπής και ασαφής γνωμάτευση της στερεί τη νοσηλεία στο Great Ormond Street Hospital του Λονδίνου, όπου θα μπορούσε να αναλάβει την αποκατάσταση της υγείας της. Όπως μας αναφέρει η μητέρα της Ραφαέλας, Αντιγόνη Γάτου, αν και οι θεράποντες γιατροί παραδέχονται ότι είναι ανέφικτη η περαιτέρω αντιμετώπιση της κατάστασης της μικρής σε νοσοκομείο του εσωτερικού, εν τούτοις στην γνωμάτευση που συντάχθηκε από τους προϊσταμένους της οικίας κλινικής του νοσοκομείου δεν αναφέρεται αυτό πουθενά ρητά, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η παράλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να μην εγκρίνεται για τυπικούς λόγους από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ η κάλυψη των εξόδων μετάβασης και νοσηλείας της μικρής Ραφαέλας σε νοσηλευτικό ίδρυμα του εξωτερικού.

Η μητέρα πού έχει πια φτάσει στα όρια της της απελπισίας, της ασιτίας και του νευρικού κλονισμού, ισχυρίζεται ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο για την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού της, ενώ η παραμονή της μικρής Ραφαέλας στο νοσοκομείο εγκυμονεί κινδύνους ενδονοσοκομειακής λοίμωξης και κατάκλισης.

Είναι εγκληματικό μια γραφειοκρατική παράλειψη να στερεί από ένα μικρό παιδί επί της ουσίας την υγεία του!!! (Δημοσιεύτηκε απο Αντώνης Βλιώρας στο e-kalampaka.gr)