Περισσότεροι από 4000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου «Run Grecce-Ηράκλειο 2015» που οργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το δήμο Ηρακλείου, και την προσφορά πολλών εθελοντικών φορέων, οργανώσεων και υπηρεσιών.
Αθλητές από το Ηράκλειο αλλά και από όλη την Κρήτη συμμετείχαν στους αγώνες πόλης 5 , 10 χιλιομέτρων και παιδιών, την αφετηρία εκκίνησης των οποίων έδωσαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.
Χορηγός των αγώνων η WIND η οποία για κάθε δρομέα που πέρασε από την ηλεκτρονική πύλη αφετηρίας διέθεσε ένα χρηματικό ποσό στο «Κέντρο Προστασίας Παιδιού Ηρακλείου» και στο ίδρυμα για άτομα με αναπηρία «Δικαίωμα στη ζωή». Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος αναφέρθηκαν στη μεγάλη επιτυχία του θεσμού –πλέον- RUN GREECE-ΗΡΑΚΛΕΙΟ, που αποτέλεσε την αιτία για την διεκδίκηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου 2015 τον Ιούνιο στο Ηράκλειο.
Στην διοργάνωση συμμετείχαν:
Τροχαία Ηρακλείου, Πυροσβεστική Ηρακλείου, Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου,Ο.Λ.Η. ΕΚΑΒ Ηρακλείου, Α’ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄Εκπαίδευσης ν. Ηρακλείου, Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση Ν. Ηρακλείου, Γραφείο Φυσικής Αγωγής Ν. Ηρακλείου, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου, Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Τμήμα Σαμαρειτών Ηρακλείου-Διασωστών-Ναυαγοσωστών, ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Σύλλογος Εκπαιδευτών Α΄Βαθμίδας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», Ε.Π.Σ Ηρακλείου, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, “GS Forum” (Ομάδα Μηχανοκίνητης Υποστήριξης), «ΠΡΟΤΕΚΤΑ». Μέγας χορηγός WIND, Τοπικοί Χορηγοί: MINOAN LINES, Public.