Έξω από το ταξιδιωτικό γραφείο έχουν συγκεντρωθεί οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ηρακλείου ζητώντας να συναντηθούν με τον ιδιοκτήτη, προκειμένου να τους επιστρέψει τα χρηματά τους.

Η αποστολή θα αναχωρούσε ακτοπλοϊκώς το βράδυ του Σαββάτου με πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών για τον Πειραιά και από εκεί θα προωθούνταν στην Κωνσταντινούπολη.

Ενώ οι μαθητές της Β΄τάξης του Λυκείου είχαν οργανώσει την εκδρομή τους και βρίσκονταν με τις βαλίτσες στο χέρι, τελευταία στιγμή ο πράκτορας του ταξιδιωτικού γραφείου επικοινώνησε με τους καθηγητές και τους ανακοίνωσε ότι η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί.

Το ταξίδι στην Πόλη θα γινόταν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.

Σύμφωνα με καθηγητές του συγκεκριμένου Λυκείου που θα συνόδευαν τους μαθητές στην Κωνσταντινούπολη, την αποστολή θα αποτελούσαν 60 μαθητές της Β΄ Τάξης και 12 ενήλικες, συνοδοί καθηγητές αλλά και μέλη του συλλόγου Γονέων.

Η αποστολή θα αναχωρούσε ακτοπλοϊκώς το βράδυ της ίδιας μέρας με πλοίο των Μινωϊκών Γραμμών για τον Πειραιά και από εκεί θα προωθούνταν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα ακολουθούσε ένα αξιόλογο πρόγραμμα με σημαντικές επισκέψεις και δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα επίσκεψη στο Φανάρι και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν τα χρήματα των 20.800 που δόθησαν για τη διοργάνωση της εκδρομής από τους μαθητές θα επιστραφούν ή όχι και αν το γραφείο έβαλε λουκέτο ή όχι.