Τα μαθήματα του φετινού σχολικού έτους για τα ημερήσια και Εσπερινά Γυμνάσια, καθώς και για τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια λήγουν στις 13 Μαίου.

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αλλά και υποψηφίων της ομάδας Β” των Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν στις 18 Μαίου, ενώ όλοι οι άλλοι μία ημέρα αργότερα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τη μεγαλύτερη κατηγορία των εξεταζομένων, θα τελειώσουν στις 17 Ιουνίου.

Φέτος μία θέση στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας διεκδικούν 6.294 μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων σε όλη την Κρήτη, ενώ στο νομό Ηρακλείου έχουν καθοριστεί 29 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και 4 εξεταστικά κέντρα για τους μαθητές των επαγγελματικών.

Τα απαραίτητα δοκιμαστικά έχουν γίνει, οι προβλεπόμενες επιτροπές έχουν οριστεί και όλα είναι έτοιμα για τη σωστή και ομαλή διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων.

Όλοι οι υποψήφιοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, έχουν ήδη αποκτήσει από το Λύκειο, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων.

Στα μέσα Ιουνίου όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο Λύκειο, στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, που θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Για όλες αυτές τις διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα λύκεια τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι και υποδείγματα θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, στο σύνδεσμο «εξετάσεις».