Η αγωνία κορυφώνεται για τους μαθητές καθώς σήμερα ξεκίνησαν οι Πανελλαδικές εξετάσεις σε όλη τη χώρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα που έπεσε στην Έκθεση, στην οποία εξετάζονται οι μαθητές, αφορά την πολιτιστική κληρονομιά.

Το κείμενο του Β. Λαμπρινουδάκη που δόθηκε στους υποψηφίους αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης, ενώ το θέμα της Έκθεσης που καλούνται να γράψουν οι υποψήφιοι είναι το εξής:

Σε ομιλία που θα εκφωνήσετε σε ημερίδα του Δήμου σας με θέμα «Προστασία και αξιοποίηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς», να εκθέσετε τις απόψεις σας (500-600 λέξεις) σχετικά με: α) τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και β) τις δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα εδώ.

Συνολικά 105 χιλιάδες υποψηφίοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) καθώς και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’) θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουνίου οι μαθητές θα μπορούν να πάρουν τον ειδικό κωδικό τους, ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.