Από το συνεργείο μέχρι την σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές όλοι κινούνταν με μια ζεστή ευγένεια προς το τοπίο και τους ανθρώπους που απολάμβαναν την όμορφη θάλασσα…

Μια Κρήτη αυθεντική και πανέμορφη, υπερήφανα δυνατή και ικανή να μεταφέρει μέσα από το πρωτότυπο σενάριο (ανήκει στην ίδια) τους πολύ σημαντικούς ηθοποιούς και συντελεστές, μια ματιά ιδιαίτερη, σύγχρονη μα πολύ κοντά σε μεγάλες αξίες και βαθειά ανθρώπινες στιγμές.

Η κρίση και τα φοβερά… παιδιά της όπως η ανεργία, η απώλεια, τα αδιέξοδα, κοιτούν κατάματα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό της Κλειώς Φανουράκη την αληθινή χαρά της ζωής, των πανέμορφων τοπίων και των γνήσιων ανθρώπων της Κρήτης.

Ανταμώματα ζωής, μιας νέας ζωής για τον πρωταγωνιστή Τζώνη –Γιώργος Χωραφάς με έναν άλλο κόσμο που δεν τον ορίζουν οι αριθμοί αλλά η ψυχή… Δίπλα του, κοντά του η γυναίκα του Βασιλική-Σοφία Χίλλ, του δίνει κουράγιο, στήριγμα για το ταξίδι που ξεκινά με φουρτούνα, αλλά στην πορεία του περνά από μαγευτικά λιμάνια… Το τέλος και οι λεπτομέρειες επί της οθόνης!!!

Προς το παρόν, αρκεστείτε σε ένα πολύ όμορφο… πλάνο: έχει πέσει ο ήλιος, έχει γλυκάνει το σκληρό φως της ζεστής ημέρας και καθισμένοι πάνω σε ένα βράχο, μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα, τρεις πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες και μια κινηματογραφική ταινία που τώρα γεννιέται… Κλακέτα και πάμε!!!

HIGH SEASON

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ

Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας από το σημερινό γύρισμα αλλά και γενικότερα, την αίσθηση που έχετε αποκομίσει από την μέχρι τώρα διάρκεια του κινηματογραφικού αυτού ταξιδιού….

Γ.Χ: Πολύ ζέστη!! (γελάει) Ψηθήκαμε πάρα πολύ τις τελευταίες αυτές ημέρες… Γι αυτό είμαστε τώρα έτοιμοι για βουτιές!

Αυτή την στιγμή που μας πετυχαίνετε, είναι μια στιγμή κόμβος, θα μπορούσε κάποιος να πει, για την ταινία. Γιατί ο χαρακτήρας που υποδύομαι στο φιλμ, ενώ έχει χάσει τη δουλειά του και έχει εγκλωβιστεί στα προβλήματα του, ό όντας μέσα στην οικονομική κρίση και στην “High Season”, όπως είναι και ο τίτλος της ταινίας, είναι η στιγμή που θα συμβούν πολλά… Δεν τα αποκαλύπτουμε βέβαια!

Μπορώ όμως να σας πω όμως, ότι θα κάνει κάποιες συναντήσεις με ανθρώπους από την Κρήτη, της θάλασσας αλλά και της ενδοχώρας που θα ανοίξουν τους ορίζοντες του. Τι θα προκύψει από όλα αυτά, θα το δούμε στην ταινία!

Σας έχει γοητεύσει ο ρόλος του Τζώνη;

HIGH SEASON 4

Γ.Χ.: Ο Τζώνη είναι ένας χαρακτήρας που ταυτίζεται πολύ ως πρόσωπο, με όσα ζουν πάρα πολλοί Έλληνες σήμερα! Εννοώ, ακριβώς το γεγονός, ότι πρέπει αναγκαστικά να αλλάξουν κάτι στη ζωή τους. Συνήθως άμα πρέπει κάτι να αλλάξεις κι έχεις πιάσει πάτο, πρέπει να βρεις που είναι τα δυνατά στοιχεία, οι αξίες που μπορούν να σε εμπνεύσουν ξανά… Να ψάξεις τον καλύτερο εαυτό σου που θα σε βοηθήσει να ανέβεις ξανά στην επιφάνεια.

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι μέσα από την συγκεκριμένη ταινία, θα βγουν κοινωνικά μηνύματα, ελπίδας ή ανατοποθέτησης πολλών καταστάσεων που σχετίζονται με όλες αυτές τις δυσκολίες που πλήττουν την Ελλάδα, σήμερα;

Γ.Χ.: Ναι! Φέρνει ελπίδα, το “High Season”… Εκεί πέρα είναι το σασπένς!!!

Θα βρει τον τρόπο ο ήρωας να συνδεθεί ξανά με αυτήν την ελπίδα ή όχι; Δεν είναι τόσο απλό, δεν είναι τόσο εύκολο, αλλά υπάρχουν κάποιες ελπίδες για τον Τζώνη. Αν τις χαλάσει είναι θέμα δικό του, πια…

Πως σας κάνει να νιώθετε όλο αυτό που συμβαίνει με την πατρίδα μας; Ζείτε στο εξωτερικό, δραστηριοποιείστε πολύ έντονα εκεί, επομένως η ματιά σας έχει ορίζοντα…

Γ.Χ. : Με κάνει να νιώθω πολύ θυμό, συχνά. Αυτό το τραγικό που έχει συμβεί: μια μικρή χώρα που την κάνουν ότι θέλουν οι μεγάλες δυνάμεις! Είναι κάτι εντελώς άδικο και εγώ το ζω από έξω, σαν Έλληνας και βλέπω τι πλύση εγκεφάλου έχει γίνει. Ακούω πράγματα που με κάνουν θηρίο! Παρόλα αυτά πιστεύω ότι ίσως οι Έλληνες σήμερα, είναι οι πιο καλά τοποθετημένοι, πολιτικά. Έχουν καταλάβει πολύ καλά την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την υποκρισία, που μας σερβίρεται καθημερινά. Δεν πάει άλλο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το δυνατό σημείο της ταινίας;

Γ.Χ.: Μα το γεγονός πως η Κλειώ βάζει χαρακτήρες που υποδυόμαστε εγώ και η Σοφία, που είμαστε εκτός ,ατμόσφαιρας Κρήτης, να συναντηθούν με μια άλλη κουλτούρα και αισθητική: τη αυθεντική Κρητική. Δυνατές στιγμές που τις ακολουθεί και ο θεατής ,αφού ο Τζώνη και η Βασιλική ζουν, δουλεύουν στο νησί αλλά δεν είναι Κρητικοί. Έτσι λοιπόν έρχονται μέσα από τις δικές μας εμπειρίες και οι θεατές σε επαφή με κάτι πολύ δυνατό, χαρισματικό! Μέσα από τους ανθρώπους που ανέφερα πριν αλλά και από τα τοπία που δεν είναι απλά όμορφα, αλλά κρύβουν και μια λειτουργικότητα. Αυτό ελπίζουμε… Ότι, ακριβώς την ίδια επιρροή που έχει και στους χαρακτήρες θα έχει και στον θεατή!

Να τολμήσω μια ερώτηση… Η δική σας High Season πότε ήταν; Ή πότε θα έρθει;

Γ.Χ. : Η δική μου High Season, είναι right now!!!!(γελάει).

ΣΟΦΙΑ ΧΙΛΛ

HIGH SEASON 3

Σχεδόν για μια δεκαετία, συνεργάζεστε στο θέατρο με τον πολύ σημαντικό Θοδωρή Τερζόπουλο, παίρνοντας μέρος σε πανάξιες παραστάσεις. Πώς είναι η πρώτη σας κινηματογραφική εμπειρία;

Σ.Χ.: Ακόμα το ψάχνω! Αυτό συζητούσαμε και με την Κλειώ (ενν. την σκηνοθέτη) κάτι πολύ καινούργιο και αισθάνομαι σαν νήπιο που ακόμη μπουσουλάει… Όλα καινούργια! Ακούω ορολογίες που δεν τις έχω ξανακούσει, μπαίνω μπροστά στην κάμερα και κάνω διάφορα που δεν τα συνειδητοποιώ και είναι μια πολύ έντονη εμπειρία!

Μια έντονη εμπειρία σε έναν έντονο τόπο, σαν την Κρήτη! Το νησί πως σας φαίνεται;

Σ.Χ.: Τι να πούμε για την Κρήτη; Και εδώ ειδικά που βρισκόμαστε, τώρα και έρχεται όλος ο αέρας από την Κνωσσό… Είναι φοβερή ενέργεια! Όλα αυτά τα μέρη που επισκεπτόμαστε καθημερινά και κάνουμε γυρίσματα, είναι πολύ δυνατά.

HIGH SEASON 10

Ο ρόλος της Βασιλικής πως αποτυπώνεται καθημερινά, μέσα σας;

Σ.Χ.: Η σχέση μου με την Βασιλική, όσο προχωράνε τα γυρίσματα, εξελίσσεται… Αυτό που με εντυπωσίασε από την αρχή στην Βασιλική, διαβάζοντας στο σενάριο, είναι το ότι είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με αληθινή, απροσποίητη αγάπη. Αυτό προσδίδει στο χαρακτήρα της μια δύναμη εσωτερική.

Η δική σας η άποψη όσον αφορά το θέμα της ταινίας και την εποχή που επιλέχθηκε για να γυριστεί, ποια είναι;

Σ.Χ.: Πραγματικά είναι μια συγκυρία. Μια παράλληλη πορεία ζωής και τέχνης…

Τι σας έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση από τα μέχρι στιγμής γυρίσματα, στην Κρήτη;

Σ.Χ.: Τα αμπέλια… Και τα σταφύλια…

ΚΛΕΙΩ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και χαρά μεγάλη ταυτόχρονα, που ο Τζώνη και η Βασιλική παίρνουν σάρκα και οστά με αυτούς τους δύο εξαιρετικά ταλαντούχους και αγαπημένους ηθοποιούς. Το γεγονός ότι όλη η ομάδα και οι ηθοποιοί και οι πρωταγωνιστές έχουν αγαπήσει πολύ το σενάριο, μου δίνει δύναμη για την υλοποίηση της τανίας, τις δύσκολες αυτές εποχές.. . Ακριβώς γιατί το βιώνουν με την ψυχή τους και έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον ότι παράλληλα με τα γυρίσματα και τους χαρακτήρες βιώνουμε και πολλές Κρητικές στιγμές ανάμεσα στα γυρίσματα. Αυτό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ενός παράλληλου High Season , που προχωρά δίπλα με το σενάριο και αυτό ωφελεί πολύ τη δόμηση των χαρακτήρων στην ταινία.

Ζούμε πολύ ζωντανές στιγμές … πολύ δημιουργικές και αυθεντικές.

Στην κουβέντα μας μπαίνει ο Γιώργος Χωραφάς και προσθέτει:

Γ.Χ.: Οι χαρακτήρες που υποδυόμαστε, είναι χαρακτήρες που δεν είναι Κρητικοί. Έρχονται όμως σε επαφή με πολλούς απίθανους ανθρώπους που τους παίζουν ηθοποιοί που δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί. Αυθεντικοί άνθρωποι…

Η Σοφία Χίλλ συμπληρώνει: Σ.Χ.: Ήταν πάρα πολύ ωραίο αυτό που έκανε η Κλειώ. Που πάντρεψε δηλαδή ηθοποιούς με μη ηθοποιούς και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεθούμε μεταξύ μας και να προκύψουν αυθεντικές στιγμές, απλές και καθημερινές.

Πόσο θα διαρκέσουν τα γυρίσματα στην Κρήτη;

Κλειώ Φανουράκη: Όσο και η High Season… των εκλογών!! Δεν θα υπάρξουν γυρίσματα αλλού, αλλά η ταινία θα ταξιδέψει σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα προβληθεί το 2016.

Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλους τους συντελεστές που με στηρίζουν με θέρμη και δημιουργικότητα σε όλους του τομείς της ταινίας. Ιδιαίτερη μνεία, για την ιδιαίτερη προσφορά τους που την εκτιμώ πολύ!

HIGH SEASON

HIGH SEASON 8

Μια μεγάλου μήκους ταινία Της Κλειώς Φανουράκη

Mε τον Γιώργο Χωραφά

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Kλειώ Φανουράκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θωμάς Βαρβίας

Μουσική: Mάρω Θεοδωράκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Σκιαδόπουλος

Παραγωγή: Amusic Freeater

Κομμώσεις – Μακιγιάζ – Επιμέλεια ρούχων: Ρενάτα Μαστοράκη

Πρωταγωνιστεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ

Συμπρωταγωνιστούν οι :

Σοφία Χιλλ ,Λευτέρης Ελευθερίου ,Ζωή Χωραφά ,Άννα Φόνσου ,Αλέξανδρος Μυλωνάς ,Νίκος Μπουσδούκος ,Γιώργης Σμπώκος ,Καλλιρόη Καραμάνου,Τατιάνα Καλαντζή,Γιώργης Μανωλάκης ,Άγγελος Χιλλ ,Μάνος Πετράκης ,Δημήτρης Τσουπέι και πολλοί ακόμη δημιουργικοί ηθοποιοί.

πηγη: share-news