Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του 56χρονου Βρετανού, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε στα δύο ανήλικα κορίτσια που είχε υιοθετήσει, ενώ κακοποιούσε τα υπόλοιπα τρία.

Έχουν ξεκινήσει οι καταθέσεις των παιδιών και είναι ανατριχιαστικές.

Κατάθεση φωτιά και απο μία γειτόνισσα που έχει μαγαζί ακριβώς απέναντι από το σπίτι κολαστήριο στον Ταυρωνίτη Χανίων όπου έμενε ο Βρετανός πατέρας με τα θετά παιδιά του .
Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο ο 56χρονος και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν ότι υιοθετούσαν παιδιά από τη χώρα τους προκειμένου να λαμβάνουν τα επιδόματα που δίνονταν από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Μ. Βρετανίας.

Ο 56χρονος κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανηλίκων από οικείο πρόσωπο και ενδοοικογενειακή βία και απειλή.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν πριν από ένα χρόνο ο 56χρονος οδηγώντας μεθυσμένος έπεσε με το όχημά του σε σταθμευμένο όχημα γείτονα. Έκανε φασαρία και με την εμπλοκή της αστυνομίας, ένα από τα κορίτσια βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει τα βασανιστήρια που υπέφεραν τα 5 παιδιά για 5 χρόνια.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των Βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης προσπαθώντας να ρίξουν φως στις διαδικασίες που εξασφάλιζαν πολυτελή διαβίωση στους γονείς .