Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, αλλά και του δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου

στα πλαίσια του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Οι διήμερες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Απριλίου ώρα 18.00 στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του δήμου Ηρακλείου με την ετήσια «Γιορτή του Στίβου της Κρήτης», όπου θα τιμηθούν οι καλύτεροι αθλητές με τους προπονητές τους και τα σωματεία της Κρήτης που διακρίθηκαν ιδιαίτερα το 2015.

Επίσης στα πλαίσια του RUN GREECE θα τιμηθούν φορείς που στήριξαν την εκδήλωση από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής της.

Μια ξεχωριστή προσωπικότητα του δρομικού κινήματος ο Ισπανός πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) κ. Paco Borao, θα είναι το διήμερο 16-17/4 στην Κρήτη για να τιμήσει με την παρουσία του την προσπάθεια του Ηρακλείου για τη διοργάνωση μεγάλων αγώνων.

Οι εγγραφές του Run Greece

Η προσέλευση των πολιτών για εγγραφή και συμμετοχή στο RUN GREECE είναι για μια ακόμα χρονιά εντυπωσιακή και αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά αλλά και κάθε αντίστοιχο αγώνα στην Ελλάδα.

Ήδη 11 ημέρες πριν από τον αγώνα ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές των παιδιών των δημοτικών σχολείων στα 900 μ, καθώς και οι ομαδικές εγγραφές των μαθητών Γυμνασίων – Λυκείων στα 5.000μ.

Υπάρχουν ακόμα θέσεις για ατομικές εγγραφές τόσο στα 5.000μ όσο και στα 10.000 μ.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν μέχρι τις 12 Απριλίου, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν κενές θέσεις εγγραφής – συμμετοχής.

Οι εγγραφές μέχρι 12 Απριλίου θα γίνονται στην Περιφέρεια Κρήτης, στο Δήμο Ηρακλείου και στο στάδιο Ελευθερίας στην πλατεία Κόρακα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 09.00 – 14.00.

Επίσης εγγραφές θα γίνουν και την Πέμπτη 7/4, την Παρασκευή 8/4 από 18.00 – 21.00 και το Σάββατο 9/4 από 11.00 – 14.00 στην πλατεία Δασκολογιάννη στον οικίσκο της «Οικογένειας των παιδιών του ΚΕ.Θ.Ε.Α.»

Μετά τις 12 Απριλίου και εφ’ όσον υπάρχουν ακόμα θέσεις εγγραφής στα 5 και 10 χλμ, θα γίνονται ατομικές εγγραφές μόνο το Σάββατο 16/4 στο Παγκρήτιο Στάδιο θύρα 1 από 10.00 μέχρι 20.00.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι εγγραφές ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ σε καμία περίπτωση το πρωί της Κυριακής 17/4 πριν από την έναρξη των αγώνων.

Επίσης είναι μεγάλος ο αριθμός των εθελοντών που υποβάλουν τη σχετική αίτηση, ώστε να είναι εθελοντές στο RUN GREECE και να βοηθήσουν με την προσφορά τους την εκδήλωση.

TAGS: