Πάνω από 4.5 χιλιάδες αθλητές θα τρέξουν φέτος στο RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ που διεξάγεται την Κυριακή από τις 10 το πρωί με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ελευθερίας.
Οι διαδρομές είναι 10 χιλιομέτρων, 5 χιλιομέτρων ενώ υπάρχει και παιδικός αγώνας 900 μέτρων.
Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός εγγραφών υποχρεώνει την οργανωτική επιτροπή να ΚΛΕΙΣΕΙ το σύστημα εγγραφών, όπως έγινε γνωστό απο τους διοργανωτές.
Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ σύμφωνα με τον αριθμό των εγγραφών, τον αριθμό των ατόμων που υποστηρίζουν οργανωτικά την
εκδήλωση και τον αριθμό των φιλάθλων που θα βρεθούν την Πλατεία Ελευθερίας και τους δρόμους του Ηρακλείου για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες, εξελίσσεται σε μια από τις μαζικότερες αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Κρήτης, αφού το σύνολο των παραπάνω ατόμων που εμπλέκονται με τη διοργάνωση θα ξεπεράσει τις 8.000.
ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις για την διοργάνωση:
Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός εγγραφών των τελευταίων ημερών, αποτελεί τη καλύτερη απόδειξη, για το πόσο οι πολίτες όλης της Κρήτης, αλλά πλέον και εκτός Κρήτης, έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν με τη συμμετοχή τους τις εκδηλώσεις «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Ήδη οι συνολικές εγγραφές είναι 4.500 περίπου και έφτασαν στα ανώτερα όρια εγγραφών, τέσσερις ημέρες πριν από τους αγώνες. Ο ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός εγγραφών υποχρεώνει την οργανωτική επιτροπή να ΚΛΕΙΣΕΙ το σύστημα εγγραφών και οι πολύ λίγες θέσεις που μπορεί να υπάρξουν ΜΟΝΟ για τα 5 και 10 χλμ, θα δοθούν κατά προτεραιότητα στους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας από το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ» το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Απριλίου στο Παγκρήτιο στάδιο – θύρα 1 από ώρα 10.00 μέχρι εξαντλήσεώς τους.
Από τον παραπάνω χώρο θα πρέπει να περάσουν όλοι οι δρομείς για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους και το αντίστοιχο μπλουζάκι που θα τρέξουν.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς αριθμό.
Λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού συμμετοχών, έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου, για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.
Την Κυριακή 17/4 και από ώρα 07.00 μέχρι 14.00 περίπου, οι δρόμοι που θα είναι κλειστοί για την κυκλοφορία των οχημάτων και περιλαμβάνονται στη διαδρομή που θα διασχίσουν οι 4.500 – 5.000 συμπολίτες μας είναι:
Εκκίνηση Αγώνων: Αρχή Λεωφόρου Δικαιοσύνης (μπροστά από την Περιφέρεια Κρήτης) – Πλατεία Νικ. Φωκά- 25ης Αυγούστου (πεζόδρομος) – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Νεάρχου – Συμβολή Νεάρχου και Δουκώς Μποφώρ ( σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)- Στροφή γύρω από το σιντριβάνι – Νεάρχου – Πλατεία Δέκα Οκτώ Άγγλων – Παραλιακή Λεωφόρος Σοφ. Βενιζέλου – Αρχ. Μακαρίου- Νικ. Πλαστήρα- Συμβολή Νικ. Πλαστήρα με τις οδούς Έβανς και Πεδιάδος (Πύλη Ιησού – καινούργια πλατεία) – Πλατεία Κύπρου – Χαρ. Τρικούπη – Λεωφόρος Δημοκρατίας.
Τερματισμός: Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή της Λεωφ. Δημοκρατίας με τις οδούς Πεδιάδος – Αβέρωφ και Ανεμογιάννη.
► Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
10.00: 10.000 μ.
11.30: Παιδικός αγώνας 900 μ.
11.45: 5.000 μ.
Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Ελευθερίας τουλάχιστον ΜΙΑ ώρα πριν από την εκκίνηση του κάθε αγώνα. Επίσης για την μετακίνηση τους προς την πλατεία Ελευθερίας, επειδή πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί πρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα από τα σπίτια τους.
Στα πλαίσια της καλύτερης εξυπηρέτησης των δρομέων, αλλά και των θεατών, οι οργανωτές των αγώνων με την υποστήριξη της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων θα διαθέσουν την Κυριακή 17/4, ένα λεωφορείο το οποίο θα μεταφέρει δρομείς και θεατές από το Παγκρήτιο Στάδιο. Εκεί θα μπορούν να αφήσουν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους (Ανατολικό πάργκινγκ – είσοδος από την οδό Σπύρου Μπουστακλή) και θα μεταφέρονται μέσω της εθνικής οδού έξω από την Παγκρήτια τράπεζα.
Από το σημείο αυτό θα γίνεται και η επιστροφή σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
Δρομολόγια για την προσέλευση στον αγώνα:
08.30: Παγκρήτιο Στάδιο – Παγκρήτια Τράπεζα (Συμβολή οδών Ικάρου και Εφέσου)
09.30: Παγκρήτιο Στάδιο – Παγκρήτια Τράπεζα
Δρομολόγια για την αποχώρηση μετά τον αγώνα
12.30: Παγκρήτια Τράπεζα – Παγκρήτιο Στάδιο
13.30: Παγκρήτια Τράπεζα – Παγκρήτιο Στάδιο
► Το RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ σύμφωνα με τον αριθμό των εγγραφών, τον αριθμό των ατόμων που υποστηρίζουν οργανωτικά την
εκδήλωση και τον αριθμό των φιλάθλων που θα κατακλύσουν την Πλατεία Ελευθερίας και τους δρόμους του Ηρακλείου για να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες, εξελίσσεται σε μια από τις μαζικότερες αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της Κρήτης, αφού το σύνολο των παραπάνω ατόμων θα ξεπεράσει τις 8.000.
Για 48 ώρες το Ηράκλειο και οι πολίτες της Κρήτης θα ζουν στον παλμό της προετοιμασίας, της διεξαγωγής των παράλληλων εκδηλώσεων και της συμμετοχής στο δρομικό κίνημα του RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και δράσεων έχει ως εξής:
- Παρασκευή 15/4 – ώρα 16.00 – Παγκρήτιο στάδιο – Θύρα 1.
Συγκέντρωση εθελοντών (οδηγίες – διανομή εξοπλισμού).
- Σάββατο 16/4 – από ώρα 10.00 μέχρι 20.00. Παγκρήτιο στάδιο –
Θύρα 1.
Πρέπει όλοι οι δρομείς να περάσουν από εκεί για να παραλάβουν τον εξοπλισμό τους. Την ίδια ώρα θα δοθούν κατά προτεραιότητα
προσέλευσης και όσες ελεύθερες θέσεις – εγγραφές υπάρχουν ακόμα στους δρόμους 5 και 10 χλμ. Συστήνεται στους δρομείς να προσέρχονται όσο πιο νωρίς μπορούν γατί τις απογευματινές ώρες παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός και επομένως καθυστέρηση στην παράδοση.
- Σάββατο 16/4 – ώρα 18.00 Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, η «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ», όπου θα τιμηθούν από τους οργανωτές υπηρεσίες και φορείς που στηρίζουν το RUN GREECE από την πρώτη χρονιά της διεξαγωγής του, καθώς και οι αθλητές, οι προπονητές τους και τα σωματεία του στίβου της Κρήτης που διακρίθηκαν ιδιαίτερα το 2015.
- ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4 – ώρα 10.00 – Πλατεία Ελευθερίας – RUN GREECE
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
10.00: 10.000 μ.
11.30: Παιδικός αγώνας 900 μ.
11.45: 5.000 μ.
Την Κυριακή το πρωί πριν από τους αγώνες, δεν θα γίνονται εγγραφές και δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή σε κανένα δρομέα χωρίς
αριθμό. Να είστε όλοι εκεί, για να συμμετέχετε ως δρομείς και περιπατητές, αφού έχετε κάνει την εγγραφή σας, για να υποστηρίξετε τους συμμετέχοντες με τις εθελοντικές υπηρεσίες σας, αλλά και ως θεατές για να τους
χειροκροτήσετε. Σε εαυτόν τον αγώνα νικητές είναι όλοι όσοι παρουσιαστούν στην γραμμή εκκίνησης.