Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στα Χανιά, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, δύο Έλληνες ηλικίας 31 και 29 ετών, οι οποίοι κατείχαν μεγάλο αριθμό όπλων.

Ο εντοπισμός και η σύλληψη των δύο ανδρών είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

opla.jpg

opla2.jpg

opla5.jpg

Στην αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εντοπίστηκαν οι συλληφθέντες και διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ο 31χρονος ήταν παραλήπτης δύο δεμάτων τα οποία είχαν παραδοθεί πρόσφατα σε μεταφορική εταιρεία και εκκρεμούσε η παράδοσή τους σε αυτόν.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των εν λόγω δεμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

11 πιστόλια,
4 γεμιστήρες πιστολιού,
6 περίστροφα,
3 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου τύπου KALAS H NIKOV
διάφορα τμήματα πολεμικού τυφεκίου τύπου KALAS H NIKOV

Επιπλέον ο 29χρονος κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια.

Ο συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων