Για το πώς θα πάει ο καιρός τις επόμενες ημέρες μπορείτε να δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ στον παρακάτω σύνδεσμο

http://emy.gov.gr/…/gre…/forecast/forecast_general_3-6_html…

Παράλληλα,σας παραθέτω και ένα μετεώγραμμα με τις ensembles προγνώσεις του μοντέλου GFS, με δεδομένα από την τάση του υετού και της θερμοκρασίας στην στάθμη των 850 mb ( η στάθμη αυτή είναι βασική για την πρόγνωση της θερμ. στην επιφάνεια). Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, όλα τα τρεξίματα συγκλίνουν με μεγάλα ποσά αξιοπιστίας έως και τις 28 του μηνός , όπου όλες οι προγνωστικές γραμμές είναι η μια πολύ κοντά στην άλλη. Καταλαβαίνουμε δε, άμεσα, χωρίς να είμαστε μετεωρολόγοι (!) ότι η θερμοκρασία θα πέσει κατά 4 με 5 βαθμούς σε αυτή τη στάθμη στις 26 και 27 του μηνός (α), ενώ μετά, η άσπρη γραμμή που αντιπροσωπεύει και την «μέση» τάση της θερμοκρασίας, ακολουθεί ανοδική πορεία. Μπορείτε ακόμη να παρατηρήσετε ότι τα τρεξίματα από τις 29 του μηνός και μετά είναι ασαφή γι’ αυτό όχι μόνο στις θερμοκρασίες αλλά και στον υετό, δεν μπορούμε να έχουμε ακόμη μια ξεκάθαρη και επιχειρησιακά τεκμηριωμένη άποψη για τον καιρό του Πάσχα.
Πάντως η έξοδος για τις εορταστικές ημέρες θα γίνει με βελτιωμένο καιρό σε στεριά και θάλασσα , ενώ την Μ. Πέμπτη που κορυφώνεται η έξοδος, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη, θα υπάρχει κάποια περιορισμένη αστάθεια μόνο στα ΒΔ ορεινά. Επειδή πολλοί από εσάς θα έχετε δει προγνωστικούς χάρτες που φτάνουν στο Πάσχα από τη μεριά μου θα σας δώσω τον χάρτη που αφορά το βράδυ της Ανάστασης, με τις καλύτερες ευχές μου για οικογενειακή γαλήνη, ευτυχία και υγεία.

ΥΓ.1 Όπως μπορείτε να δείτε, το βράδυ της Ανάστασης το μπουφανάκι θα είναι απαραίτητο στα ηπειρωτικά ( κυρίως στα κεντρικά & βόρεια).

Προγνωστικός χάρτης για το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης