Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑ.Γ.Ν.Η. προχώρησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες σε αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους προσφυγές που βρίσκονται στη Σάμο μέσω του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Η προσφορά και η αλληλεγγύη δεκάδων εργαζομένων του νοσοκομείου σε είδη για άλλη μια φορά ήταν συγκινητική. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο δρόμος των λαών είναι η αλληλεγγύη και η πάλη ενάντια στον πόλεμο και την αιτία που τον γεννά, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια, ανεργία, πόλεμο και προσφυγιά. Ξέρουμε ότι το ψωμί από το τραπέζι δε μας το παίρνει ο πρόσφυγας από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ κλπ αλλά το κεφάλαιο.

IMG_2263

Δεν πρόκειται να τα βάλουμε με τους κυνηγημένους, αντίθετα με μεγαλύτερο πείσμα θα τα βάλουμε με τους κυνηγούς. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο, παλεύοντας καταρχήν ενάντια στη δική μας χώρα που στηρίζει τον πόλεμο με τις αποφάσεις που υπογράφει, με τις διευκολύνσεις που δίνει στους ιμπεριαλιστές. Καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή στον πόλεμο, να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.