Ο 1ος Μαραθώνιος Κρήτης, μία υψηλών προδιαγραφών διοργάνωση, θα λάβει χώρα στα πανέμορφα Χανιά την Κυριακή 8 Μαΐου 2016.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Κρήτης σας προσκαλεί στην Λαμπαδηδρομία εις μνήμην του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, η οποία θα διεξαχθει απο τους Δήμους Κισσάμου, Πλατανιά και Αποκορώνου καθώς επίσης και στην Τελετή Έναρξης των εκδηλώσεων του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

Λαμπαδηδρομία εις μνήμην του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη

Την έναρξη των αγωνιστικών εκδηλώσεων θα σημάνει η Λαμπαδηδρομία στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 η οποία θα έχει έναρξη τον τάφο του Μακαριστού Ειριναίου Γαλανάκη και τερματισμό στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

http://www.neatv.gr/wp-content/uploads/2016/04/marathonios-kritis-600x300.jpg

Μαραθώνιος Δρόμος

Αγώνας Δρόμου 10 χλμ.

Αγώνας Δρόμου 5 χλμ.

Αγώνας Δρόμου 2,5 χλμ.

Ποδηλατοδρομία

Όλες οι αγωνιστικες εκδηλώσεις θα έχουν εκκίνηση και τερματισμό στην Παλαιά Αγορά Χανίων.

Ο Δήμος Πλατανιά και το Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου, πραγματοποίησαν σε μια λιτή τελετή το κόψιμο του κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών , σύμβολο ειρήνης των λαών, ο οποίος και θα συνοδεύσει τη φλόγα της λαμπαδηδρομίας του 1ου Μαραθωνίου Κρήτης που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μακαριστού ιεράρχη Ειρηναίου, όπως φυσικά και ο Μαραθώνιος που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαϊου.

Χανιά | Κοπή Κότινου από την Ελιά των Βουβών για τη Στεφάνωση των νικητών του 1ου Μαραθώνιου Κρήτης | Photos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA