Τον τρόμο βίωσαν σήμερα δύο τουρίστριες Αυστριακής καταγωγής στη Σύμη της Βιάννου, καθώς την ώρα που περπατούσαν στον κεντρικό δρόμο, δέχτηκαν επίθεση από σκυλί.

Όπως δήλωσε στο neakriti.gr o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Συγγελάκης Αλέξανδρος, το σκυλί δάγκωσε τη μία εκ των δύο γυναικών στο μηρό. Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ και ξεσπώντας σε κλάματα, ζήτησε βοήθεια από κατάστημα της περιοχής, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Συγγελάκη, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς το εν λόγω σκυλί μαζί με ακόμα ένα, ανήκουν σε κτηνοτρόφους της περιοχής και αρκετές ώρες της ημέρας δεν είναι δεμένα. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί κατά το πρόσφατο παρελθόν επιθέσεις σε περαστικούς και μηχανάκια.

Σχετικά πάντως με την επίθεση στην τουρίστρια, ο ίδιος υποστηρίζει πως η άτυχη γυναίκα πλησίασε το σκύλι που δεν ήταν δεμένο για να το ηρεμήσει ενώ γάβγιζε, με αποτέλεσμα να την δαγκώσει στο μηρό.

Στο μεταξύ ειδοποιήθηκε η αστυνομία, την οποία μετέφερε άμεσα στο Κέντρο Υγείας, όπου της παρασχέθηκε και η προβλεπόμενη ιατρική φροντίδα.

Το Αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου κατέγραψε το περιστατικό και διενεργεί προανάκριση.