Μόνο φρίκη μπορεί να προκαλέσει η εικόνα που αντίκρισε μία γυναίκα από το Ρέθυμνο.

Το πρωί της Κυριακής βγήκε από την πολυκατοικία της, για να ταΐσει τα γατάκια που φρόντιζε και βρήκε ένα από αυτά τεμαχισμένο.

Η πρώτη αντίδρασή της ήταν να ενημερώσει το Φιλοζωικό Σωματείο Ρεθύμνου «Νοιάζομαι» και παράλληλα την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και τράβηξε φωτογραφίες το κατακρεουργημένο πτώμα του μικρού ζώου.

Οι εικόνες ήταν φριχτές.

Το μικρό ζώο ήταν αποκεφαλισμένο και τεμαχισμένο άρτια, με τον πρόεδρο του «Νοιάζομαι» να δηλώνει στο zoosos.gr ότι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που διέπραξε ανθρώπινο χέρι καθώς το μικρό γατάκι αποκλείεται να το έχει κόψει έτσι σε κομμάτια κάποιο ζώο (σκύλος ή αρσενικός γάτος) ούτε φυσικά ο τεμαχισμός – αποκεφαλισμός μπορεί να έγινε κατά λάθος.  Ενώ όπως ανέφερε σοκαρισμένος από το θέαμα είναι ακόμα και ο διοικητής του Α.Τ. Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα, η γυναίκα διαπίστωσε ότι, είχαν εξαφανιστεί τα υπόλοιπα αδέσποτα γατάκια, που βρίσκονταν υπό την προστασία της. Στο σημείο που υπήρχαν οι κούτες που κοιμόντουσαν τα γατιά, βρήκε κηλίδες αίματος, ενώ οι κούτες και τα ζώα έλειπαν.

RethymnoTemaxismenoGataki (1)

Το Φιλοζωικό Σωματείο Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τα κρούσματα εσκεμμένης θανάτωσης αδέσποτων ζώων, τα οποία σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη. Και στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «Μπορεί αυτά τα φαινόμενα να είναι μεμονωμένα, όμως είναι αρκετά για να προκαλέσουν την ανησυχία, την αγανάκτηση και την αντίδραση μας. Η δολοφονία αθώων αδέσποτων ψυχών δεν είναι πολιτισμός, δεν είναι ανθρωπιά.

Για τον λόγο αποφάσισε να επικηρύξει τον δολοφόνο της οδού Ελεύθερνας και καλεί, όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε, να το καταθέσει στην Αστυνομία».

zoosos.gr