Η απολογία του ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες, ενώ οι άλλοι συγκατηγορούμενοι του θα απολογηθούν την Κυριακή.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο κατηγορούμενος Γιώργος Λίτινας είπε ότι στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε:

«Είμαι το μεγαλύτερο θύμα του Δασκαλέα καθώς έχω χάσει πολλά χρήματα. Η ιστορία αυτή αποκαλύφθηκε χάρη στις ενέργειες μου από το Μάιο του 2015 ως σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος του αποδεικτικού υλικού έχει προσκομιστεί στις αρχές από εμένα.

http://cdn.cretalive.gr/_largeImage/litinas_proxenos.jpg?mtime=20160513124156

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά και αποδεικνύουν όχι μόνο την αθωότητα μου αλλά και το μέγεθος της μεθόδευσης εναντίον μου και εναντίον όλων των επενδυτών. Συνολικά εγώ και συγγενικά μου πρόσωπα έχουμε χάσει επτά εκατομμύρια δολάρια.

Οι συνήγοροι του Γ. Λίτινα προσκόμισαν στον ανακριτή υπεύθυνες δηλώσεις 16 θυμάτων της απάτης που υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, ενώ κάποιοι από αυτούς δηλώνουν πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του λέγοντας ότι και αυτός είναι θύμα της απάτης.