“Αυτός είναι ο δικός μου φόρος τιμής σε όλους τους γενναίους ανθρώπους που μάχονται και δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα, ότι και αν γίνει», λέει ο Δημήτρης, εκφράζοντας ένα ελπιδοφόρο μάθημα ζωής, που παραμένει επίκαιρο τόσο για τον ίδιο όσο και για όλους μας.

«Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 3000 νησιά. Τα περισσότερα αποτελούν τουριστικούς προορισμούς βγαλμένους από τον παράδεισο. Αυτή όμως δεν είναι η πραγματικότητα της Σπιναλόγκα». Αυτές τις σκέψεις είχε στο μυαλό του ο παγκοσμίου φήμης αθλητής Δημήτρης Κυρσανίδης όταν επέλεξε και χαρτογράφησε το νησί της Σπιναλόγκα, όπως μόνο εκείνος ξέρει.

O 20χρονος αθλητής ανήκει επάξια στην παγκόσμια ελίτ του freerunning αφού για δύο συνεχόμενα χρόνια (2014 & 2015) κατακτάει την πρώτη θέση στην παγκόσμια πρόκληση του Red Bull Art of Motion, στην Σαντορίνη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ

Η Σπιναλόγκα προβάλλεται ως τουριστικός προορισμός με ένα διαφορετικό τρόπο πιο σύγχρονο και νεανικό καθώς ο κορυφαίος Έλληνας freerunner Δημήτρης DK Κυρσανίδης με ακροβατικές κινήσεις ακρίβειας τρέχει στα σοκάκια του νησιού, υπερπηδά τοίχους ερειπωμένων σπιτιών και κτισμάτων στο αποκαλούμενο νησί «των ζωντανών νεκρών», σχολίασε η Πελαγία Πετράκη, Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου.
Εκεί, όπου οι λεπροί κατά τον 20 αιώνα θεωρήθηκαν καταραμένοι και εξορίστηκαν μέχρι το τέλος της ζωής τους όμως παρά τις αντίξοες συνθήκες, εκείνοι έφτιαξαν οικογένειες αλλά και μια λειτουργική κοινότητα από το μηδέν.

Η παραγωγή του video πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Κρήτης