Ο αγώνας διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Σύλλογο ΑΘΛΗ.Σ.Υ. Αρκαλοχωρίου και οι συμμετοχές είναι διπλάσιες από τον περσινό αγώνα.

Στον αγώνα πήραν μέρος άνθρωποι κάθε ηλικίας που είχαν τη διάθεση να τρέξουν ή να περπατήσουν, χωρίς να έχουν κάνει κάποια προετοιμασία.

Τα χρώματα ήταν κατασκευασμένα από καλαμποκάλευρο και χρωστικές τροφίμων, αποτελούνται από φυσικά συστατικά, είναι απολύτως ασφαλή για τους ανθρώπους και το περιβάλλον και έχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Για καλό σκοπό

Επειδή χαρά είναι και να προσφέρεις το «Χρώμα Run» στηριζόταν το Σύλλογο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ».

Το μετάλλιο για ακόμα μια φορά είναι χειροποίητο από πηλό και αποτελεί ένα μοναδικό δημιούργημα από την Καίτη Μυκωνιάτη.

Μετά το τέλος του αγώνα η γιορτή συνεχίστηκε σε ένα μεγάλο χρωματιστό Party όπως στα φεστιβάλ χρωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, η Περιφέρεια Κρήτης, ο ΔΟΠΑΠ Δήμου Μινώα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο αγώνας ξεκίνησε από το Εκθεσιακό Κέντρο της περιοχής. Οι 2.800 δρομείς και εθελοντές που συμμετείχαν έκαναν το γύρω του χωριού (5 χλμ.), μέσα με μια πανδαισία χρωμάτων.