Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη δημοπράτηση του νέου διεθνούς αεροδρομίου Καστελίου.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε ότι η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι αποτελεί ύψιστης και ζωτικής σημασίας έργο για την Κρήτη και έχει υιοθετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις από το 2003.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε να πληροφορηθεί την εκτίμηση του Υπουργού και της Κυβέρνησης σχετικά με το γόνιμο ή το άγονο της δημοπράτησης την 27η Ιουνίου.

Ο Υπουργός αφού δικαιολόγησε τις τελευταίες αναβολές με τη βελτίωση των τευχών και των όρων δημοπράτησης έδειξε βέβαιος για την κατάθεση προσφορών στις 27 Ιουνίου, αφού όπως είπε έξι εταιρείες και όμιλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο.

Στη δευτερολογία του, ο Βουλευτής έθεσε το θέμα του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου από την 27η Ιούνη και μετά αλλά δεν πήρε συγκεκριμένη απάντηση από τον Υπουργό.
Επισημαίνεται ότι εκτός από τα ερωτήματα για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης έθεσε το θέμα βελτίωσης και υποστήριξης του αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο.