Το Ηράκλειο είναι πλέον μια από τις πόλεις στον παγκόσμιο χάρτη προγραμματιστών της GOOGLE (GDG).
Tα Google Developers Groups (GDG) είναι εθελοντικές κοινότητες προγραμματιστών, που αξιοποιώντας στο έπακρο τις εφαρμογές και τα εργαλείων της GOOGLE συμβάλλουν στην διάχυση της τεχνολογίας της γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Απόψε, Τετάρτη 18 Μαΐου, που ξεκινά το ετήσιο συνέδριο της GOOGLE (GOOGLE I/O) στο Σαν Φρανσίσκο, το Ηράκλειο θα είναι μία από τις 532 πόλεις στον κόσμο που θα παρακολουθήσουν ζωντανά την έναρξη του από τον αίθριο χώρο του Πολύκεντρου, του Δήμου στις 20:00.

Ενώ θα παρακολουθούμε ζωντανά τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία και τις προτεραιότητες που θέτει η GOOGLE για το 2016, εδώ ξεκινά επίσημα τις δραστηριότητες της η κοινότητα προγραμματιστών της Google (Google Developers Groups (GDG) του Ηρακλείου), μετά την επιτυχημένη διοργάνωση τον περασμένο Νοέμβριο του GOOGLE DEVFEST στην πόλη.

Η σημερινή εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα μιας καλής συνεργασίας και κοινών στόχων που έχουν θέσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου και η επίσημη κοινότητα προγραμματιστών της GOOGLE για την καλύτερη χρήση και αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής προς όφελος της πόλης.