Αγωνία για τους 66 επιβαίνοντες της πτήσης MS804 της Egyptair η οποία εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, λίγο πριν φτάσει στον τελικό της προορισμό, το Κάιρο. Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Το αεροσκάφος των Αιγυπτιακών αερογραμμών, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ βρισκόταν στα 37.000 πόδια, 10 μίλια εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Δείτε το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους:

Η Egyptair ανακοίνωσε ότι στην πτήση MS804 επέβαιναν 56 επιβάτες, ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο βρέφη. Επίσης, επέβαιναν 3 άτομα προσωπικό ασφαλείας της Egyptair και 7 άτομα προσωπικό, προσδιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 66.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει 6.275 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus 320.

Ο συγκυβερνήτης έχει 2.766 ώρες πτήσης, ενώ το αεροσκάφος είναι κατασκευής του 2003, όπως αναφέρει η Egyptair.

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ συμμετέχει ο ελληνικός στρατός.

Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης ένα C-130 βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή συμβάντος.

Η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος. Τέλος, το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και κινείται για μεταστάθμευση ενώ ένα ακόμη S-70 βρίσκεται στην Κάρπαθο και είναι σε ετοιμότητα.

Με καθυστέρηση 3 ωρών και μέσω tweet ενημέρωσε η Egyptair την εξαφάνιση του Airbus, πάνω από τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το flightradar24.com, το αεροσκάφος ήταν Airbus Α320.

Το στίγμα του αεροπλάνου τύπου Α320, εξαφανίστηκε, ενώ πετούσε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ