Ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει μια διεθνή ομάδα 30 καλλιτεχνών, οι οποίοι σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν στην πόλη την 83η δημιουργική συνάντησή τους.

Ανάλογες συναντήσεις έχουν προηγηθεί στο Σικάγο, στη Βιέννη, στο Λονδίνο, στο Γκτάνσκ και δεκάδες άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες είναι μέλη μιας ευρύτερης καλλιτεχνικής πλατφόρμας με την ονομασία Dienstag Abend, που συστήθηκε το 2009 στην Βιέννη, και θα παραμείνουν στο Ηράκλειο επί μία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναζητήσουν την έμπνευσή τους περιηγούμενοι τα σημεία στα οποία θα εργαστούν, θα συγκεντρώσουν διάφορα υλικά και θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις, εικαστικές γλυπτικές κ.ά. παρεμβάσεις, σε ανοικτούς κυρίως χώρους (στον Λάκκο, την παραλιακή οδό στον χώρο του Παλαιού Ξενία, και στο Πολύκεντρο Νεολαίας.
Τους καλλιτέχνες θα καλωσορίσει στις 12.00 το πρωί στο Πολύκεντρο Νεολαίας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά την εξέλιξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ την Παρασκευή 28 (ώρες 18.00-22.00) και το Σάββατο 29 Μαΐου (ώρες 10.00 -15.00) τα έργα τους θα εκτεθούν στα ίδια παραπάνω σημεία.

Η αφίσα της εκδήλωσης