Ένας 65χρονος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Χανίων το πρωί της Τρίτης. Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο από τον αδερφό του και τη σύζυγό του, μετά από έντονους πόνους στο στήθος.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο αδελφός του άτυχου άνδρα, στο Apokoronaslife.gr:

“Χθες το πρωί ο αδελφός μου ήταν σε μια προσωπική του εργασία στα Χανιά, όταν ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος. Άμεσα με το αυτοκίνητό του και την σύζυγο του πήγαμε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στην αναμονή δεν υπήρχε προσωπικό για να τον βοηθήσει και έτσι πήγαμε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Περιγράψαμε στον ιατρό τα συμπτώματα και εκείνος μας είπε οτι χρειαζόταν το ΑΜΚΑ του αδελφού μου, όπως επίσης να περιμένουμε στην σειρά μας.

Εμείς δεν είχαμε μαζί τα χαρτιά μας και έτσι ψάξαμε να βρούμε ένα γνωστό που είχαμε στο νοσοκομείο για να μας βοηθήσει.

Τον αδελφό μου τον έβαλαν σε μια καρέκλα και έπειτα απο 20 λεπτα πέθανε χωρίς καμία βοήθεια.

Όταν το είδαν αυτό οι γιατροί, τότε μόνο έτρεξαν για να τον βοηθήσουν, αλλά ήταν πλέον αργά.”

Η απάντηση του Νοσοκομείου Χανίων

Από τη μεριά του ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Αρχοντάκης, με δηλώσεις του διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο θάνατος του 65χρονου οφείλεται σε ολιγωρία των γιατρών, πόσω μάλλον ότι καθυστέρησε να εξυπηρετηθεί επειδή δεν είχε ΑΜΚΑ.

Μάλιστα είπε ότι ο 65χρονος υπέστη ανακοπή και οι γιατροί προσπάθησαν για περίπου μισή ώρα να τον επαναφέρουν χωρίς δυστυχώς, αποτέλεσμα, ενώ τόνισε ότι το Νοσοκομείο ενδέχεται να κινηθεί νομικά σε βάρος των συγγενών του θανόντα για συκοφαντική δυσφήμιση.