Πλήθος κόσμου συμπαραστάθηκε και έδωσε κουράγιο στην οικογένεια του Νίκου Νικολόπουλου

Το τελευταίο αντίο στον μικρό τους άγγελο, τη μικρή τους Νίκη είπαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, η πρώην Δημοτική Σύμβουλος Τασία Μανωλοπούλου, τα τρία τους παιδιά, και πλήθος κόσμου που παραβρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Η 16χρονη Νίκη τους, έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή μετά από ημέρες παραμονής στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, μετά από καρδιακή προσβολή, πνευμονική εμβολή και εγκεφαλικό που υπέστη στις 28 Μαΐου.

13312727_1265210910170551_7483842614592604567_n.jpg

Φίλοι, συγγενείς και απλοί πολίτες βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα για να δώσουν κουράγιο στον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και την οικογένειά του που με παραδειγματική αξιοπρέπεια και δύναμη ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Ευ. Φλωράτος, Γ. Δημαράς, ο πρώην βουλευτής Απόστολος Ανδρεουλάκος.

Δώρο ζωής σε πέντε ασθενείς

Ο βουλευτής Αχαΐας και η οικογένειά του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα της 16χρονης Νίκης.

Η Νίκη έχασε τη μάχη με τη ζωή, μετά από πολυήμερη νοσηλεία, και οι γονείς της παρά στον πόνο τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα της σε πέντε συνανθρώπους μας που κρίθηκαν κατάλληλοι.

Σε μια εκ των περιπτώσεων, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την 116 πτέρυγα Μάχης στον Άραξο στην 113 πτέρυγα Μάχης στη Μίκρα στη Θεσσαλονίκη εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό με το ήπαρ για μεταμόσχευση σε κατάλληλο λήπτη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, Καθηγητής Ανδρέας Καραμπίνης, σημειώνει ότι «το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, κόρης του Νικόλαου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου. Αν και ο ΕΟΜ δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενος την επιταγή της ανωνυμίας, στη περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της Δωρεάς Οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο. Η Νίκη τις ώρες αυτές, που όλοι την αποχαιρετούμε με συγκίνηση, δίνει ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. Εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών, ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους. Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας».