Συναγερμός έχει σημάνει στο τρίγωνο κυβέρνησης Τραπέζης Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να αρθούν τα εμπόδια και να συγκεντρωθεί το πόσο μαμούθ των 50 εκατομμυρίων ευρω από φίλους και συγγενείς της οικογένειας που έχουν απαιτήσει οι δράστες της απαγωγής

Η προσπάθεια που γίνετε έχει μοναδικό στόχο την προσωρινή παύση των capitals controls προκειμένοu τα λύτρα να φτάσουν στους απαγωγείς. Οι δράστες σύμφωνα με την εφημερίδα Πρωτο Θέμα έχουν αναβαθμίσει αναπτυξιακά της δράση τους έχοντας λάβει μαθήματα από τα λάθη που έχουν κάνει άλλοι συνάδελφοι τους στο παρέλθον , και έχουν θέσει συγκεκριμένους όρους ακόμη και για τα χαρτονομίσματα που θα δοθούν ως λύτρα.

Ζητούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ να δοθούν σε μικρής αξίας χαρτονομίσματα τα οποία να είναι χρησιμοποιημένα και όχι της ίδιας σειράς. Προσπαθούν με αυτό τον τρόπο να ελαχιστοποιησούν την πιθανότητα να καταγραφούν τα χρήματα και να προδοθούν στην συνέχεια από τα ίχνη των χρήματων , όπως γίνετε συνήθως.

Κάθε ώρα που περνάει, θεωρείται από τις Αρχές εξαιρετικά κρίσιμη, στο Ηράκλειο Κρήτης έχουν μεταβεί ήδη ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ, οι οποίοι θα αναλάβουν τις συνομιλίες με τους απαγωγείς. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία.

Παρόλα αυτά, έχει ήδη ζητηθεί να παρασχεθούν τεχνικά μέσα προκειμένου να εντοπισθούν και να «απομονωθούν» επικοινωνίες που έγιναν την κρίσιμη ώρα που εκτιμάται ότι συνέβη η απαγωγή στην ευρύτερη περιοχή των Καλεσσών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο. Οι Αρχές επιχειρούν με αυτό τον τρόπο να «σχεδιάσουν» τη διαδρομή των δραστών.

Ποιος είναι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι ένας εκ των δύο γιων του Γιάννη Λεμπιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης. Είναι Χημικός Μηχανικός και κάτοχος MBA από το INSEAD. Τα τελευταία χρόνια είναι διευθύνων σύμβουλος της Πλαστικά Κρήτης, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες κατασκευής πλαστικών και ενός από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παραγωγούς των masterbatches και agricultural films.

Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ιδρύθηκε το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στη χώρα μας, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία διατηρεί θυγατρικές εταιρίες και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα. Από το 1999 η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων, όπως πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών, πλαστικά φύλλα για αγροτικές εφαρμογές, γεωμεμβράνες, σωλήνες πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένα πλαστικά, ενώ πρόσφατα στράφηκε και στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ έχει εγκαταστήσει στην ανατολική Κρήτη Αιολικό Πάρκο ισχύος 12 MW και φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 340 KW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτός από την οικολογική σημασία και τη συμβολή στην τοπική οικονομία, οι μονάδες αυτές διασφαλίζουν, μακροπρόθεσμα, το ανταγωνιστικότερο κόστος ενέργειας για την επιχείρηση.