Μπορεί πολλοί Χανιώτες να έχουν επισκεφθεί τα ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ και να έχουν ακολουθήσει τις κλασικές τουριστικές ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται σε κάποια δωμάτια, ωστόσο ένας μπορεί να υπερηφανευτεί ότι προσκλήθηκε από το Παλάτι και βρέθηκε σε πάρτι παρουσία της Ελισάβετ και μελών της βασιλικής οικογένειας.

Πρόκειται για τον Χανιώτη νευροχειρούργο Μανώλη Χαβρεδάκη ο οποίος επιλέχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Walton Centre NHS Foundation Trust όπου εργάζεται, να το εκπροσωπήσει στο πάρτι που κάνει η Βασίλισσα κάθε Μάιο και προσκαλεί περίπου 1000 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τομείς του δημοσίου που συνεισφέρουν θετικά στην σύγχρονη Βρετανική κοινωνία.

Το νοσοκομείο στο οποίο ο κ. Χαβρεδάκης είναι Διευθυντής Νευροχειρούργος, αναδείχθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας, ως το καλύτερο ειδικό νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως είπε ο κ. Χαβρεδάκης στο zarpanews,gr «πρόκειται για μία πολύ δύσκολη αξιολόγηση καθώς το Σώμα έχει την δύναμη να κλείσει νοσοκομεία – κάτι που άλλωστε έχει κάνει στο παρελθόν».

Το πάρτι πραγματοποιήθηκε στους κήπους του ανακτόρου ενώ όπως περιγράφει ο κ. Χαβρεδάκης «παιάνιζαν οι μπάντες των Ενόπλων Δυνάμεων και στις 4 το απόγευμα εμφανίστηκε η βασίλισσα με τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας. Αφού ακούστηκε ο εθνικός ύμνος κατευθυνθήκαμε στην ειδικά διαμορφωμένη τέντα όπου σερβιρίστηκε τσάι, καφές και καναπεδάκια.

«Ήταν μία μοναδική εμπειρία καθώς είχα την ευκαιρία να περάσω τα ανάκτορα και να δω από κοντά την βασιλική οικογένεια, ενώ συγχρόνως είχα την τιμή να εκπροσωπήσω το νοσοκομείο που εργάζομαι, λέει ο κ. Χαβρεδάκης ο οποίος είναι επίσης λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ζει στην Αγγλία τα τελευταία 6 χρόνια.

Το πάρτι έγινε στους κήπους του Μπάκιγκχαμ παρουσία της βασίλισσας Ελισάβετ.

πηγη: zarpanews