Η Κίτρινη Αποστολή είναι μια εθελοντική ομάδα αλληλεγύης η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 2012 απο τον Δημήτρη Αποστολάκη και πλέον αριθμεί 15.000 μέλη. Στηρίζει τον Ηρακλειώτικο κόσμο.
Ο σκοπός της ομάδας είναι να βοηθάει και να είναι δίπλα σε όποιον συμπολίτη μας χρειάζεται ανάγκη αλλα και να αυξήσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην πόλη του Ηρακλείου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει και ζήσει απίστευτα πράγματα! Καταστάσεις δύσκολες, στιγμές που δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια!!
Πρώτος και μοναδικός μας γνώμονας η ανακούφιση των οικογενειών που δοκιμάζονται στα δύσκολα χρόνια της κρίσης!!

Την ιστορία ενός ανθρώπου από εκείνους που κάνουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη πράξη περιγράφει στην σελίδα της Ομάδας Κίτρινη Αποστολή ο Δημήτρης Αποστολάκης.

Η μικρή ιστορία που θα σας διηγηθώ, είναι πολύ συγκινητική και βγαλμένη μέσα από τη ζωή!! Ο φίλος και αρωγός της Κίτρινης Αποστολής πλέον, πέρασε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια, χρόνια που ούτε το φαγητό δεν ήταν δεδομένο!! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα που μας εξιστόρησε οτι πολλές φορές περίμενε να περισσέψει φαγητό από κάποιο συμμαθητή του για να φάει!!! Το παιδί μεγάλωσε….έγινε άντρας και μέσα από πολύ δουλειά κατάφερε όμορφα πράγματα στη ζωή του!!! Στην επιχείρηση που διατηρεί τώρα στη πόλη του Ηρακλείου βοηθούσε μέχρι τώρα αρκετές οικογένειες της πόλης μας! Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά να βοηθήσει και την Κίτρινη Αποστολή και συνάμα άνθρωπους που τα τελευταία χρόνια έχουν δει να ανατρέπεται η ζωή τους απο την μια στιγμή στην άλλη!! 10 νοικοκυριά λοιπόν κάθε βδομάδα θα παίρνουν απο το κατάστημα του πράγματα για να έχουν να ψησουν και να έχουν φαγητό στο τραπέζι τους κάθε βδομάδα!! Βοήθεια πάρα πολύ σημαντική αυξάνοντας τις οικογένειες που παίρνουν τέτοια βοήθεια σε μεγάλο βαθμό!!!!!Λόγια δεν υπάρχουν για αυτόν τον άνθρωπο…… (που ούτε το όνομα του δεν ήθελε να αναφέρουμε) και για όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται δίπλα σε αυτές τις οικογένειες!!! Όσο η κρίση μεγαλώνει…….βλέπουμε την ανθρωπιά να «παίρνει» μορφή σε πάρα πολλές διαστάσεις!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ