Στα ανοικτά της παραλίας των Αγίων Αποστόλων, στα Χανιά, έχει δέσει το εκθαμβωτικό Super Yacht Sapphire , προερχόμενο από το λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο ανήκει σε έναν δισεκατομμυριούχο Έλληνα, τον Φιλάρετο Καλτσίδη ή Filaret Galtchev.
O Φιλάρετος Καλτσίδης που γιορτάζει τα γενέθλια του στις 26 Μαΐου, δηλαδή αύριο Παρασκευή, κάτι που δηλαδή αυτή τη χρονιά αποφάσισε να κάνει στα Χανιά, έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς, αποφοίτησε ως μηχανικός εξόρυξης και οικονομολόγος από το Moscow Mining Institute και ξεκίνησε να δουλεύει στην ανθρακοβιομηχανία.

katsidis-3.jpg

Το διδακτορικό του αφορά στην αγορά άνθρακα στη Ρωσία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σε αυτόν τον τομέα.
Μάλιστα, το 2011 ψηφίστηκε ως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του τσιμέντου και άνθρωπος της χρονιάς από το περιοδικό CemWeek.
Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και τη ρωσική.
Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας.
Έχει συγγράψει 22 έργα και στις 20 Οκτώβρη του 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University.
Από το 2000 είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της JSC Rosuglesbyt, αλλά και πρόεδρος του Δ.Σ. της Krasnoyarsk Coal Company.
Η λίστα του 2016 όμως τον κατατάσσει στην 1198η θέση με περιουσία πλέον 1,5 δις δολάρια.

To 2014 βρισκόταν στην θέση 234 με περιουσία 6 δις δολάρια. Η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στη Ρωσία.

Πηγή: zarpanews