Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στην Κρήτη όπου μια 36χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα μωράκι μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού της στο Τυμπάκι.
Άμεσα το νεογέννητο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο από τη Μεσσαρά στο Ηράκλειο.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Μαιευτικής κλινικής του Βενιζελείου και αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Ματαλλιωτάκης «η 36χρονη ήταν στην 39η εβδομάδα και όπως υποστήριξε θέλησε να κάνει μπάνιο, όταν έσπασαν τα νερά. Όπως είπε γέννησε χωρίς την παρουσία μαίας. Η 36χρονη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στη Μαιευτική κλινική».

Με αφορμή το περιστατικό ο κ.Ματαλλιωτάκης σημειώνει ότι μπορεί ο τοκετός στο σπίτι ή στο νερό να είναι μια νέα σύγχρονη προσέγγιση στο χώρο της μαιευτικής, αλλά θα πρέπει να γίνεται πάντα υπό προϋποθέσεις. Όπως τονίζει «για να γίνει τοκετός στο σπίτι θα πρέπει να υπάρχει δίπλα στην επίτοκο μαία, να βρίσκεται σε ετοιμότητα νοσοκομείο και συνήθως αυτό γίνεται σε χώρες με πολύ καλή παροχή υπηρεσιών στα νοσοκομεία . Είναι αυτονόητο ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα θα πρέπει να βρίσκεται κοντά. Στην περίπτωση της μητέρας στο Τυμπάκι αν είχε γίνει αποκόλληση πλακούντα δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο…»

neakriti