Εργασίες αντιστήριξης για την αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων και την αναστροφή του φαινομένου της διάβρωσης είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, στην παραλία του Κουμ Καπί, στα Χανιά.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Βλαχάκης τόνισε ότι στην παρούσα φάση οι όποιες επεμβάσεις αφορούν μόνο στα σημεία όπου παρατηρείται πρόβλημα από τη διάβρωση. Μελέτη για τη σωτηρία του συνόλου του παραλιακού μετώπου έχει εκπονηθεί, ωστόσο απαιτούνται πρόσθετες εγκρίσεις, συνοδευτικές μελέτες ακτομηχανικής ,περιβαλλοντικές και στατικές.

Παράλληλα, τα αρμόδια συνεργεία με εντολή της διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, προχώρησαν στην απομάκρυνση ιδιωτικών αυθαίρετων κατασκευών, απελευθερώνοντας δημόσιο χώρο για τους δημότες και τους επισκέπτες.
Όπως είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Βλαχάκης « επειδή οι πέργκολες ήταν επικίνδυνες για το δημότη ο οποίος είναι περιπατητής στην περιοχή ,με δική μας ευθύνη τις βγάζουμε όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά κυρίως λόγω επικινδυνότητας».