«Δεν θα με ενοχλούσε αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα» έγραψε ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης στον λογαριασμό του στο facebook.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου. Δεν δίστασε μάλιστα να τα βάλει και με τη Δικαιοσύνη: «Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου, κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε)».

Οι χρήστες του Twitter δεν άργησαν να αποδομήσουν στο 100% την παρέμβαση Πολάκη, που έγινε στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής. «Υπερασπιζόταν την ελευθερία του λόγου και όταν μιλούσε για θάψιμο δυο μέτρα κάτω από τη Γη», γράφει ένας, «Όμοιος τραμπούκος ομοίω τραμπούκω αεί πελάζει», γράφει κάποιος άλλος και το «στόλισμα» δεν έχει τέλος.

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to1.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to4.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to5.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to8.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to8.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to10.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to14.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to26.jpg

http://www.protothema.gr/files/1/2017/05/28/tweets/to28.jpg

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Την καταδίκη της απέναντι σε κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης βίας εναντίον φυσικών προσώπων εξέφρασε η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της Ένωσης, Γιώργου Φιλιππάκη στον λογαριασμό του στο Facebook, σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο συντάκτης του κειμένου αποφεύγει να κατονομάσει τον Γιώργο Φιλιππάκη, ενώ υπογράφεται από το Δ.Σ. της Ένωσης, το οποίο απαρτίζεται από 11 μέλη, εκ των οποίων ο ένας είναι και ο βετεράνος δημοσιογράφος που προκάλεσε σάλο με την ανάρτησή του στα social media.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη.
Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της.
Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του.
Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».