Περισσότεροι από 50 κάτοικοι και επαγγελματίες υποβάλλουν αίτημα οριστικής αποβολής των ρομά, που «έχουν κάνει κατάληψη του εν λόγω χώρου εδώ και αρκετές δεκαετίες», όπως καταγγέλλουν.
«Έχουν καταπατήσει τη γη», λένε αγανακτισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής.
Οι ρομά από την πλευρά τους κάνουν λόγο για τις δύσκολες συνθήκες ζωής που αντιμετωπίζουν αλλά και για το ρατσισμό που βιώνουν.

Παρέμβαση Ν. Αντωνακάκη

Με αφορμή το εγγραφο των κατοίκων και επιχειρηματιων της ευρυτερης περιοχής του Καρτερού για το ΞΕΝΙΑ το στέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανωλη Κεφαλογιάννη επεσημανε τα εξής :

«Μπορεί το ΞΕΝΙΑ Σπάρτης στη Λακωνία να εντάχθηκε πρόσφατα για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ αλλα το δικό μας ΞΕΝΙΑ στον Καρτερό εχει εγκαταλειφθει και μετατραπεί σε άνδρο παρανομίας.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής με εγγραφο τους στις συναρμόδιες υπηρεσίες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την αξιοποίηση του προς όφελος της περιοχής, της τοπικής αλλά και εθνικής οικονομίας.

Η αντίδραση της Κυβέρνησης και η συνεργασία της με τον Δήμο πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ προκειμένου οι συμπολίτες μας να μπορούν να απολαμβάνουν νέες αναβαθμισμένες και εκσυγχρονισμένες εγκατάστασεις του «Ξενία» το οποίο πρέπει να αποτελέσει κέντρο προσέλκυσης πολιτιστικών και τουριστικών δραστηριοτήτων».