Η Κρητική γη και συγκεκριμένα τα Χανιά, γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη σορό του μεγάλου ηγέτη.

Συγκεκριμένα, η σορός αναχώρησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα σε C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και αναμένεται στην 115 Πτέρυγα Μάχης λίγο πριν 8.30.

Αμέσως μετά, η πομπή με τη σορό επί κιλλίβαντος πυροβόλου και αφού άγημα αποδώσει τιμές, θα ακολουθήσει το δρόμο για το Ακρωτήρι και θα καταλήξει στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαγδαληνής Χαλέπας, όπου θα γίνει αγρυπνία. Πριν ξεκινήσει η διαδρομή προς το κοιμητήριο του Αργουλιδέ, όπου ο ίδιος είχε επιλέξει να ταφεί, έχοντας επιμεληθεί τον τάφο του, θα ψαλλεί τρισάγιο.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στις 17:00  αύριο το απόγευμα θα ταφεί πλάι στην αγαπημένη του Μαρίκα, τον «Κοπέρνικό» του, όπως την αποκαλούσε και η οποία είχε φύγει από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια: Το Μάιο του 2012.
Στο Δημοτικό Νεκροταφείο του Αργουλιδέ, στο Ακρωτήρι Χανίων, από νωρίς το πρωί είναι σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες.
Την απόφασή του για κατασκευή δύο ταφών εκεί, για τον ίδιο και για την αγαπημένη του Μαρίκα, ο Μητσοτάκης είναι άγνωστο πότε την έλαβε. Την ανακοίνωσε όμως, το 2004.


Η επιλογή του σημείου κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Εκτός από το προνομιακό τοπίο, εκεί, χωμένο μέσα στα βράχια, βρισκόταν ένα μικρό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο αποφάσισε να «υιοθετήσει» τιμώντας την μητέρα του, Σταυρούλα Πλουμιδάκη – Μητσοτάκη.
Σύντομα στην περιοχή ξεκίνησαν εργασίες ανάπλασης, τις οποίες ο ίδιος σχεδίαζε προσεκτικά και επιτηρούσε στενά. «Όλα αυτά τα χρόνια φρόντισα και φτιάξαμε διάφορα, όπως περιμάντρωση, συντήρηση των δένδρων, αύξηση της πυκνής βλάστησης, δημιουργία δύο τάφων…» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο Βήμα, τον Φεβρουάριο του 2010.


Επισκεπτόταν την περιοχή πολύ συχνά, κάθε καλοκαίρι μόλις «κατέβαινε» στα Χανιά για να απολαμβάνει το τοπίο και να αγναντεύει τη θάλασσα. Όταν οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, ο ίδιος φρόντισε μέχρι και για την δωρεά παρακείμενου οικοπέδου στην εκκλησία ώστε να δημιουργηθεί πάρκινγκ για τον κόσμο που θα ερχόταν να τους αποχαιρετίσει.