Μεικτό άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές, ενώ το φέρετρο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία, κρατούσαν μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.

Με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση αποχαιρέτησε η Ντόρα Μπακογιάννη τον πατέρα της Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είμαστε όλοι εδώ. Όλη η οικογένεια, μά πάνω απ” όλα οι φίλοι σου που στάθηκαν δίπλα σου. Όλοι αυτοί που ακουμπούσες και ακουμπούσαν πάνω σου. Μίλησαν πολλοί για σένα και μίλησαν καλά. Σήμερα είμαστε εδώ για να σου πούμε το μεγάλο ευχαριστώ και το πικρό αντίο. Σε ευχαριστούμε για τη λεβεντιά σου, για όσα μας δίδαξες. Να αγαπάμε την Κρήτη. Να τιμούμε το λόγο μας και την τιμή μας. Για την αγάπη και την αισιοδοξία σου. Οταν σου είπαμε ότι ο τόπος δεν πάει καλά μας είπες ότι έχεις εμπιστοσύνη στους Έλληνες. Σε ευχαριστούμε γιατί μας δίδαξες δύναμη. Πού να τη βρω τη δύναμη; Που να βρω λόγια, στέκονται κόμποι. Δεν δείλιασες ποτέ, σε όλες τις μικρότητες και τους δειλούς, τους λίγους. Δεν χώρεσες, δεν λύγισες. Ησουν ψηλός, βλέπεις. Δεν χώρεσες. Για τη μάνα μου. Για μας. Σήκω απάνω ψηλέ μου πατέρα. Σήκω απάνω. Λίγο απάνω. Λίγο ακόμα να μας βγάλεις στο ξέφωτο. Σήκω απάνω…»
Ο πρώην πρωθυπουργός οδηγείται αυτή την ώρα στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στην αγαπημένη του Μαρίκα, στον Αργουλιδέ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Με το ριζίτικο τραγούδι του Αητού (Σε ψηλό Βουνό) και μια μαντινάδα ο ύστατος χαιρετισμός της Κρήτης στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη