Ξεκίνησε το 2ο φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο που θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουνίου στην Αμμουδάρα.
Η αρχή έγινε στην παραλία που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αμμουδάρας.
Οι γλύπτες θα φιλοτεχνούν τα έργα τους στο σημείο αυτό, μέχρι και τις 12 Ιουνίου.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ξεκινησε το 2ο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο.
Χθές Παρασκευή 2 Ιουνίου ολοκληρώθηκε ο εγκιβωτισμός της άμμου σε καλούπια μέχρι τριών μέτρων και οι γλύπτες αρχίζουν να φιλοτεχνούν τα έργα τους, που αναμένεται να εκπλήξουν μικρούς και μεγάλους.
Το θέμα του φεστιβάλ φέτος είναι «Καλοκαιρινές διακοπές» και το μήνυμά του «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες». Η προσέλευση του κοινού είναι ελεύθερη.
Το φεστιβάλ υποστηρίζουν με χορηγίες τους επιχειρήσεις της Κρήτης κυρίως από το χώρο του τουρισμού.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά σε δύο σημεία:

– 1ο σημείο : Στο κέντρο της Αμμουδάρας από σήμερα μέχρι και τις 12 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, οι γλύπτες φιλοτεχνούν τα έργα τους στην παραλία που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Νάξου, λίγο παρακάτω από το κεντρικό χώρο στάθμευση οχημάτων.

– 2ο σημείο: Λίγα μέτρα δυτικά των εκβολών του Αλμυρού ποταμού, από τις 13 έως και τις 20 Ιουνίου

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι και μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του φεστιβάλ, τα γλυπτά θα παραμείνουν στους χώρους τους, εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Θα δημιουργηθούν συνολικά έξι έργα εφήμερης τέχνης, τρία σε κάθε σημείο του φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε : «Ένας σημαντικός θεσμός που προάγει την τέχνη και προβάλει σε όλο τον κόσμο το δήμο μας και συνολικά την Κρήτη, δημιουργείται σιγά – σιγά στην Αμμουδάρα. Φέτος κάνουμε ένα ακόμα βήμα, καθώς τα γλυπτά είναι έξι αντί για τρία που ήταν πέρυσι στο πιλοτικό φεστιβάλ. Επίσης, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο ΕΟΤ έθεσε το φεστιβάλ υπό την αιγίδα του, ενώ έχουμε την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

γλυπτα αμμος

γλυπτα αμμος