Ένταση επικράτησε τις πρωινές ώρες στα Αγκουσελιανά Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να διαμαρτύρονται έντονα, καθώς χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση, έκαναν την εμφάνισή τους βαρέα μηχανήματα με σκοπό να προχωρήσουν τα έργα των ανεμογεννητριών στην περιοχή «Κουρούπα».

Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέκλεισαν την περιοχή με αποτέλεσμα τα βαρέα οχήματα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής χωρίς να εκτελέσουν κανένα έργο.

Υπενθυμίζεται ότι για να περάσουν νόμιμα τα βαρέα οχήματα από το επαρχιακό δίκτυο όφειλαν να ζητήσουν άδεια από τον τοπικό δήμο, πράγμα το οποίο και δεν έγινε.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης των ανεμογεννητριών σε μια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, δίπλα στο φαράγγι του Κοτσυφού και μάλιστα προβλέπεται η διάνοιξη δρόμου μέσα σε δασική έκταση. «Με τις fast track διαδικασίες, όλα παρακάμπτονται» – αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα έσπευσε την περιοχή κατευνάζοντας τα οξυμένα πνεύματα.

«Ζήτησα από τους οδηγούς την άδεια διέλευσης, την οποία δεν είχαν και τους ζήτησα να αποχωρήσουν» – αναφέρει ο δήμαρχος στον ΣΚΑΙ Κρήτης, και στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, έχοντας άλλωστε κι ο ίδιος εμπειρία των συνεπειών από τις ανεμογεννήτριες από την περιοχή του όρους Ασιδέρωτας στα Ακούμια, που προ 15ετίας δέχτηκε την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

«Δε θέλουμε εντάσεις, όμως η εταιρεία θα πρέπει να λάβει υπόψιν την τοπική κοινωνία. Όταν η ντόπια κοινωνία δε θέλει, τότε δεν μπορεί να γίνει εύκολα» – τονίζει.