Την ματαίωση του φετινού φεστιβάλ των Υακινθείων ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή, λόγω των φθορών που έχει υποστεί από τον βαρύ χειμώνα το θεατράκι όπου πραγματοποιούνται, σε υψόμετρο 1260 μέτρων λίγο έξω από τα Ανώγεια. Οι διοργανωτές πάντως υπόσχονται πως οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ξανά το 2018.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των Φίλων των Υακινθείων αναφέρονται τα εξής:

Ο βαρύς και μακρύς φετινός χειμώνας προκάλεσε σημαντικές φθορές σε ζωτικούς χώρους των εγκαταστάσεων των Υακινθείων, καθώς αυτές βρίσκονται σε υψόμετρο 1260 μέτρων. Έτσι δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε έγκαιρα στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης, αλλά και στις προγραμματισμένες αλλαγές, ώστε να είμαστε έτοιμοι στο τέλος Ιουλίου. Ως εκ τούτου τα Υακίνθεια δεν θα διεξαχθούν φέτος καθώς υπάρχουν θέματα ασφάλειας στους χώρους φιλοξενίας των επισκεπτών μας. Τον Ιούλιο του 2018, τα Υακίνθεια θα υποδεχτούν τους φίλους τους σε έναν ανανεωμένο χώρο με πολλές αλλαγές. Καλό καλοκαίρι και καλή επιτυχία σε όλα τα καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Τα Υακίνθεια είναι η τρίτη διοργάνωση μετά το Χουδέτσι και το πολιτικό φεστιβάλ Maydays που δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος.