Στην τοποθεσία Σεϊτάν Λιμάνια, στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων, υπάρχει μια παραλία διαφορετική απ΄ όλες τις άλλες.

Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρυμνες βραχώδεις ακτές του Ακρωτηρίου δημιουργώντας μικρούς όρμους. Σε έναν από αυτούς βρίσκεται η καλά κρυμμένη παραλία.

Η τοποθεσία είναι γνωστή με την ονομασία Σεϊτάν Λιμάνια. Η λέξη Σεϊτάν είναι τούρκικη, που προφανώς έχει μείνει από την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Κρήτη, και μεταφράζεται ως διαβολικός. Επομένως τα Σεϊτάν Λιμάνια μεταφράζονται ως Διαβολολίμανα.

Παρόλα αυτά η παραλία στα Σεϊτάν Λιμάνια δείχνει περισσότερο παραδεισένια παρά διαβολική.

Για να πάτε στα Σεϊτάν Λιμάνια θα ακολουθήσετε τον δρόμο που πάει στο αεροδρόμιο των Χανίων  . Μετά τη στροφή για τον αερολιμένα θα συνεχίσετε για το χωριό Χωρδάκι  . Στην είσοδο του χωριού θα στρίψετε δεξιά και πριν ο δρόμος ανηφορίσει για την κορυφή του όρους Σκλόκα  , θα συνεχίσετε και πάλι δεξιά για το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ.
Μετά το εκκλησάκι του Αγίου Ραφαήλ, ο δρόμος συνεχίζει έντονα καθοδικά με αλλεπάλληλες φουρκέτες και θα σας οδηγήσει πάνω από την παραλία, όπου και θα παρκάρετε.

Σχετική εικόνα

http://www.chania-crete-greece.com/images/above-seitan-limania-beach.jpg

Πεζοί θα κατηφορίσετε το μονοπάτι που οδηγεί στην πανέμορφη παραλία Σεϊτάν Λιμάνια. 

http://www.chania-crete-greece.com/images/seitan-limania.jpg

Αποτέλεσμα εικόνας για σειταν λιμανι

Αποτέλεσμα εικόνας για σειταν λιμανι

Σχετική εικόνα

Σχετική εικόνα