Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού προχωρά τώρα στην ενημέρωση των δημοτών και των επισκεπτών του Ηρακλείου σχετικά με την προστασία, περίθαλψη και υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Η δράση αυτή σκοπό έχει να συνδράμει στην προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη σωστή διαχείριση των ζώων συντροφιάς.

Τόσο οι δημότες όσο και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τη νομοθεσία, το κυνοκομείο μας καθώς και για τις υιοθεσίες.
Επιπλέον, για τον τρόπο που μπορούν να συνδράμουν στην προστασία, περίθαλψη, σίτιση και φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται για τις δράσεις των ενεργών φιλοζωικών σωματείων, αλλά και τις ανάγκες που υπάρχουν για την υποστήριξη και προστασία των αδέσποτων που φροντίζονται από αυτά.
Ήδη στην ιστοσελίδα του Δ.Η. (www.heraklion.gr), βρίσκεται η αίτηση εθελοντή φιλόζωου, καθώς και ενημερωτικά έντυπα και το σχετικό video.
Ο καθένας μας μπορεί να γίνει η φωνή που δεν έχουν. Βοηθήστε μας να τα βοηθήσουμε, δηλώστε εθελοντής – φιλόζωος στον Δήμο Ηρακλείου.
Τμήμα Νέας Γενιάς – Εθελοντισμού – Πολιτισμού
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2813 409232

Στόχος είναι δημότες και επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία όπως pet friendly ξενοδοχείων, εστιατορίων , καφετεριών κλπ. , καθώς ίσως και κτηνιάτρων και σημείων πώλησης ειδών σίτισης, περιποίησης και φροντίδας των ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, έχουν προγραμματιστεί για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σεμινάρια από εθελόντρια κτηνίατρο στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», σχετικά με τις ανθρωποζωονόσους, για τους μύθους και τις αλήθειες γύρω από τη συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς, τη σωστή συμπεριφορά μας προς αυτά και την ανάγκη τήρησης των όρων ευζωίας τους. Τέλος, πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ώστε να ενταχθεί σχετική θεματική για τα δηλητηριώδη δολώματα, την άγνοια που υπάρχει για το θέμα και την καταστροφή που αυτή επιφέρει στην άγρια και όχι μόνο, πανίδα.

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια για την καλύτερη ενημέρωση δημοτών και επισκεπτών με στόχο την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.