Την ονοματοδοσία ενός κεντρικού δρόμου του Ηρακλείου στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ζητά η ΝΔ με επιστολή της που έστειλε στο δήμαρχο κ.Λαμπρινό
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο τελευταίος Μεγάλος της Πολιτικής. Μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδας που υπηρέτησε την Αλήθεια, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία. Ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός, με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες μπροστά από την εποχή του. (Επισυνάπτεται σύντομο βιογραφικό με τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή του).» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο αίτημα της ΝΟΔε Ηρακλείου της ΝΔ που εστάλη χθες και υπογράφεται από…όλους σχεδόν τους παράγοντες της ΝΔ. Από τον πρόεδρο κ.Καλλέργο Βουλγαράκη, τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, τον ευρω- βουλευτή κ.Κεφαλογιάννη, τους πρώην πρόεδρους, τους αντιδημάρχους του Ηρακλείου αν και είναι φανερές και «ηχηρές» οι απουσίες εκείνων που δνε υπογράφουν.

«Για τους ανωτέρω λόγους αιτούμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 75 του Ν. 3463/2006 και τον Ν. 3852/2010, όπως ισχύουν, την ονοματοδοσία κεντρικής οδού του Δ. Ηρακλείου σε οδό «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής του έργου και της πολύπλευρης πολιτικής του προσφοράς» καταλήγουν τα στελέχη της ΝΔ.