Σε πρόσφατη συνεδρίαση με τους φορείς, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεση του σε οποιαδήποτε προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και στην διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
Η πρόταση αυτή διευρύνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη γενικευμένη εργασιακή ανασφάλεια, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι σε Τουριστικά ή μη καταστήματα μπαίνουν ακόμη μια φορά στο «μάτι του κυκλώνα ».
Αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην εξόντωση καθώς δεν θα μπορούν να παραμένουν 14 ώρες και πλέον ανά 24ωρο ανοικτά και θα αδυνατούν να ανταγωνιστούν μεγάλες επιχειρήσεις.
Δεν θα δεχθούμε καμία αλλαγή ωραρίου. Ήδη οι εργαζόμενοι βιώνουν δραματικές συνθήκες εργασίας, επικρατεί εργασιακή « ζούγκλα» με μισθούς πείνας, με απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία και υπερεργασία.
Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης είναι αντίθετα σε οποιαδήποτε απόφαση διεύρυνσης ωραρίου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην ανάπαυση και στη δυνατότητα να έχουμε προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Σε απάντηση του υπ΄αριθ. 128/30/5/2017 εγγράφου σας με θέμα «κατά χρόνο παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων» κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Κρήτης στις χαρακτηρισμένες Τουριστικές Περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων ( Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων και Λασιθίου) της Περιφέρειας Κρήτης για παράταση ωραρίου (2 ώρες) λειτουργίας των καταστημάτων.
Η θέση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης είναι ξεκάθαρη: καμία παράταση στην διεύρυνση του ωραρίου εργασίας.