Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Aegean και ο Γιάννης Αντετονκούμπο σε μια καμπάνια στόχος της οποίας είναι η γνωριμία στο ευρύ κοινό στοιχείων της χώρας μας, από χωριά και έθιμα έως γαστριμαργικές απολαύσεις που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστές.

«Ο Γιάννης» τόνισε ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Ευθύμιος Βασιλάκης, «συμβολίζει την Ελλάδα που θέλει και μπορεί. Αυτός ο συμβολισμός που συνοδεύεται από ένα πολύ ιδιαίτερο σύστημα αξιών μας οδήγησαν στη σκέψη να ζητήσουμε τη βοήθειά του για να αναδείξουμε τη χώρα μας».

Στο πλαίσιο αυτό ο Έλληνας μπασκετμπολίστας που διαπρέπει στο NBA πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από βίντεο με το σύνθημα «έλα να δείξουμε την άγνωστη ομορφιά της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο». Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που γνωρίζουν άγνωστες ομορφιές της χώρας μας, τους λιγότερο διαφημισμένους τουριστικούς προορισμούς, τους οποίους θα μας συστήσουν με φωτογραφίες και βίντεο μέσα από την πλατφόρμα greecebygreeks.gr.

Σε δεύτερη φάση, ανέφερε ο Ευθύμιος Βασιλάκης, η συνεργασία με τον Γιάννη Αντετονκούμπο θα επεκταθεί και σε δράσεις που αφορούν τους νέους είτε στον χώρο του αθλητισμού είτε και σε άλλους χώρους. «Δεν μπορούμε να έχουμε πολλούς Γιάννηδες, αλλά ίσως μπορούμε να έχουμε μερικούς ακόμη».

«Στην ομάδα μου, τους Μιλγουόκι Μπακς, με ρωτάνε συχνά οι συμπαίκτες μου πού να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, στη Μύκονο, την Αθήνα ή την Σαντορίνη. Τους απαντώ ότι όπου και να πάνε είναι παντού όμορφα. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φανεί αυτή η ομορφιά από αυτή τη συνεργασία με την Aegean» ανάφερε, ενώ σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως αυτός θα πρότεινε το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Γιάννης Αντετονκούμπο δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί και στους στόχους του. «Έχω πολλούς στόχους προσωπικούς και ομαδικούς. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Θα ήθελα έως το τέλος της καριέρας μου να έχω κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με την Ελλάδα, ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, καθώς και να πάρω το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στη διοργάνωση».