Φέτος πάμε για ρεκόρ αφίξεων, αλλά και για υψηλότερα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι εκτίμησε η Ελενα Κουντουρά μιλώντας σήμερα το πρωί στον Real FM 97,8.
«Βλέπουμε τη μεγάλη αύξηση στα tax free, 40% tax free, που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι τουρίστες που έρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν καταναλώνουν πια πολύ δυναμικά και έρχονται και περισσότεροι. Δηλαδή, εδώ βλέπουμε να έχουμε περισσότερες αφίξεις και περισσότερη κατανάλωση. Βλέπουμε ότι στα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, στο shopping, στις κρουαζιέρες, στα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, γιατί όλοι όσοι έρχονται τουρίστες εδώ θα πάρουν και τα πλοία να ταξιδέψουν, θα πάνε να φάνε στα εστιατόρια, θα ψωνίσουν σε τουριστικές περιοχές, άρα αυτή τη στιγμή για το πρώτο πεντάμηνο καταγράφονται αρκετά αυξημένα τα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με σειρά ανακοινώσεων μεγάλων tour operator του εξωτερικού από Ευρώπη και Ρωσία, ο αριθμός των τουριστών που τελικά θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που μπορεί να φιλοξενήσει ! Πέρυσι επισκέφτηκαν την Ελλάδα σχεδόν 28 εκατ. επισκέπτες και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ., σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς προβλέψεις.

Η Ελλάδα καλείται να φιλοξενήσει ένα πρωτόγνωρο αριθμό επισκεπτών – τον τριπλάσιο – για τα δεδομένα του πληθυσμού της. «Έτσι όπως πηγαίνουμε είναι πολύ πιθανόν να έχουμε από πληρότητες 85-95% μέχρι και τον Οκτώβριο και να ξεπεράσουμε τα 30 εκατομμύρια τουρίστες.», δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού.

Εξαιτίας της εξαιρετικής φετινής μεγέθυνσης της τουριστικής κίνησης, όπως αυτή καταγράφεται ως και τα μέσα Ιουνίου, τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς προορισμούς (Κρήτη, Ρόδος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος κα) έχουν σταματήσει να δέχονται κρατήσεις για το διάστημα 15 Ιουνίου – 15 Σεπτεμβρίου 2017 για λόγους overbooking, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν. Μάλιστα, για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ζήτηση για Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι tour operators που επεκτείνουν τα οργανωμένα πακέτα τους σε μονάδες μικρότερης δυναμικότητας και ενοικιαζόμενα δωμάτια (Apts).