Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής έκανε την εμφάνισή του στο Μαράθι στα Χανιά, ένα τεράστιο σκάφος, το επιβλητικό γιοτ «Archimedes», το οποίο μάγεψε με την πολυτέλεια του, τους λουόμενους της περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpanews.gr   στο γιοτ βρίσκεται  ο Αμερικανός μεγιστάνας, James Harris «Jim» Simons με την οικογένειά του.

Ο James Harris «Jim» Simons είναι Αμερικανός επενδυτής, καθηγητής μαθηματικών και μάνατζερ ενός μεγάλου ιδιωτικού hedge fund με το όνομα Renaissance Technologies. Επίσης είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο 79χρονος, είναι ο 49ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη με την περιουσία του όπως αναφέρει το Forbes, τον περασμένο Ιούνιο να εκτιμάται σε 18 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με 15,5 το 2016.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ακόμα, έχει έναν αστεροειδή στο όνομά του! Πρόκειται για τον αστεροειδή 6618 Jimsimons που ανακάλυψε ο Clyde Tombaugh το 1936.

Αυτήν την εποχή απολαμβάνει οικογενειακή κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Στα Χανιά ήρθε από την Σαντορίνη και πρόκειται να παραμείνει για μερικές ημέρες. Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του zarpanews.gr, πρόθεσή του είναι να πραγματοποιήσει μονοήμερες εκδρομές – εξορμήσεις για να εξερευνήσει τον νομό Χανίων!
Το επιβλητικό γιοτ, φέρει σημαία από τις Βερμούδες, έχει μήκος 70.6m και πλάτος 13.3m.