Ξεκίνησε σήμερα η απολογία των δυο κατηγορούμενων αστυνομικών στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού των δύο νεαρών φίλων στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, μετά από καταδίωξη αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δεύτερος κατηγορούμενος αστυνομικός που φέρεται να τέντωσε το πόδι του και να ακούμπησε το μηχανάκι των δυο νεαρών κατά τη διάρκεια της απολογίας του λιποθύμησε.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή κατηγορούμενων καθώς όπως τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε περίτρανα ότι το μηχανάκι εξετράπη. Ο ίδιος τόνισε ότι όλη η υπόθεση και η δικογραφία δημιουργήθηκε από την κατάθεση μιας μάρτυρος η οποία κατά την κρίση του είναι αναξιόπιστη.

Οι δύο νέοι, ηλικίας 19 και 16 ετών τότε, δεν είχαν σταματήσει σε σήμα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν από δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Η καταδίωξη είχε επεισοδιακή κατάληξη όταν το μηχανάκι των δύο φίλων εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε πρανές με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό των δύο επιβατών.

Η υπόθεση πήρε δραματική τροπή μετά την μαρτυρία-σοκ αυτόπτη μάρτυρα, η οποία κατέθεσε ότι είδε τον συνοδηγό αστυνομικό να τεντώνει το δεξί πόδι, να ακουμπάει το μοτοποδήλατο των δύο νέων με αποτέλεσμα την μοιραία εκτροπή του, κάτι που η ίδια επανέλαβε και προχθές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο αστυνομικοί παραπέμπονται στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή.

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αρνούνται ότι είχαν την οποιαδήποτε επαφή με το μοτοποδήλατο.

cretalive